Για τη δολοφονία φοιτητών στην Χιλή

To M.A.Σ. καταδικάζει τη δολοφονία των φοιτητών Exequiel Borbaran και Diego Guzman Farias στην πόλη Βαλπαραΐσο της Χιλής, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, ύστερα από μεγάλη φοιτητική κινητοποίηση για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία μέσα σε ένα συνολικότερο κλίμα επιθετικότητας απέναντι στον εργαζόμενο λαό, στους φοιτητές, στους νέους.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην Κομμουνιστική Νεολαία, για το δολοφονημένο μέλος της, σύντροφο Diego, στις οικογένειες και τους συναδέλφους των δύο δολοφονημένων φοιτητών.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους δίκαιους αγώνες των φοιτητών στη Χιλή ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, στα οποία και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να βάζει εμπόδια. Στεκόμαστε στο πλευρό των νέων της Χιλής στον αγώνα για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα.

Κάθε φοιτητικός σύλλογος να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους δύο δολοφονημένους συναδέλφους μας και να καταδικάσει τη δολοφονική πράξη. Να καταδικαστεί συνολικά η καταστολή σε βάρος του αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας.

Το οργανωμένο, ταξικά προσανατολισμένο νεολαιίστικο κίνημα πλάι στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, όπως στο παρελθόν, έτσι και σήμερα μπορεί αποφασιστικά και με αποτελεσματικότητα  να σπάσει στην πράξη το κλίμα αυταρχισμού και καταστολής.

Comments are closed.