Δελτίο Τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ

Σήμερα, Πέμπτη 15/10 στις 11.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις του Μ.Α.Σ. και από φοιτητικούς συλλόγους παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ. Εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από δεκάδες διοικητικά συμβούλια φοιτητικών συλλόγων, δεκάδες φοιτητές δήλωσαν το δυναμικό "παρών" τους για να κάνουν σαφές ότι: 

  • Δε θα καταργηθούν τα πάσο, τα μειωμένα εισιτήρια και ούτε σκέψη για αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.
  • Να παρθεί πίσω η άθλια, χυδαία και κατάπτυστη δήλωση του προέδρου του ΟΑΣΑ κ. Δημητριάδη σύμφωνα με την οποία όποιος δεν έχει εισιτήριο θα συλλαμβάνεται.

Η προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής να εμποδίσουν τους φοιτητές να μπουν μέσα στο κτίριο του ΟΑΣΑ και να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας έπεσε στο κενό. Οι φοιτητές οργανωμένα και με πείσμα προχώρησαν σε κατάληψη του γραφείου του προέδρου, ο οποίος αρνιόταν να δεχτεί τους φοιτητές και κρυβόταν από τις ευθύνες του. 

Με αποφασιστικότητα και επιμονή πετύχαμε τα εξής:

  • Δέσμευση του προέδρου ότι δε θα καταργηθούν τα πάσο και τα εισιτήρια..
  • Πάρθηκαν πίσω οι κατάπτυστες δηλώσεις για σύλληψη όποιου δεν έχει εισιτήριο.
  • Δέσμευση ότι θα προχωρήσει σε ενέργειες για να αυξηθούν τα δρομολόγια του 250, 608 και 242 για να μην στοιβαζόμαστε κάθε μέρα σαν τις σαρδέλες.
  • Διαγραφή προστίμου σε φοιτητή με άνεργη μητέρα.

Αποδεικνύεται ότι οργανωμένα, ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε να πετύχουμε νίκες. Χαιρετίζουμε το ΠΑΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ που ήταν δίπλα μας και μας στήριξε καθοριστικά. Επιβεβαιώνεται ότι μια γροθιά φοιτητές εργαζόμενοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!

Συνεχίζουμε με πείσμα και πιο αποφασιστικά απέναντι στην πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ε.Ε., κεφαλαίου που χρεοκοπεί εμάς και τις οικογένειές μας για να διασφαλίσει τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Η καρδιά του αγωνιζόμενου λαού της Αθήνας χτυπάει στο Υπουργείο Εργασίας, όπου δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σωματεία, συνδικάτα, φορείς, συνταξιουχικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη. Το μήνυμα σαφές: πάρτε πίσω το άθλιο πολυνομοσχέδιο που εξαπολύει νέα φοροληστεία στο λαό, νέο γύρο επίθεσης σε εργασιακά, ασφαλιστικό και την ίδιο στιγμή χαρίζει εκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες με φοροαπαλλαγές, διαγραφές χρεών και προστίμων.

Όλοι στο Υπουργείο Εργασίας! Κανένας μόνος του στην επίθεση!

ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή στις 18:30 στην Ομόνοια

Στην οργάνωσή μας η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα!

Comments are closed.