6η Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών

Με την πιο ριζοσπαστική και ανατρεπτική φωνή εκατοντάδων φοιτητών και σπουδαστών, τη φωνή του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, γέμισε ασφυκτικά το αμφιθέατρο του ΤΕΙ Αθήνας κατά τη διάρκεια της 6ης Πανελλαδικής Συνάντησης.

Το στίγμα τους δίνουν αντιπρόσωποι από 30 πόλεις, 154 Επιτροπές Αγώνα και 54 Συλλόγους, πρώτη φορά τόσοι πολλοί (να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη συνάντηση είχαν πάρει μέρος 31 Σύλλογοι), αναδεικνύοντας την επιτακτική ανάγκη για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, για να οργανωθεί και να συντονιστεί η δράση του ώστε να σηκώσει το ανάστημά του και να μπλοκάρει τα βάρβαρα μέτρα, να ξεμπερδεύει με τη σημερινή διαλυτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Την αλληλεγγύη της στην 6η πανελλαδική συνάντηση εξέφρασε με μήνυμά της η Επιτροπή Αγώνα Φοιτητών από τη Γερμανία, η οποία περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί εκεί, ανέφερε ότι η φοίτηση και η στέγαση ανήκουν ήδη σε ιδιώτες, οι επιχειρήσεις είναι με το ένα πόδι μέσα στις σχολές.

«Στόχος οι δράσεις μας να γίνουν πιο μαζικές, τα σχολεία μας δεν έχουν καν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν, θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει» είπε στον χαιρετισμό της η Μαρία Αμερικάνου, εκ μέρους του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

Στα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, που ήδη έχει αφήσει στην άκρη το «αριστερό» της πρόσημο αναφέρθηκε η Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι δίνουμε μάχη κόντρα στο ρεύμα, κόντρα στη λογική που θέλουν να επιβάλουν, του συμβιβασμού, της συναίνεσης, της υποταγής, των χαμηλών απαιτήσεων και του «μικρότερου κακού».

Εκ μέρους της ΔΗΠΑΚ χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιάννης Κανδαράκης ο οποίος αναφέρθηκε στους σχεδιασμούς που υπάρχουν ώστε να μετατραπεί η Ανώτατη Εκπαίδευση σε εμπορικό προϊόν με πτυχιούχους μισοειδικευόμενους, μισοαπασχολήσιμους καθώς και στη σταδιακή αντικατάσταση των μελών ΔΕΠ με κακοπληρωμένους συμβασιούχους που θα λειτουργούν ως ερασιτέχνες μάνατζερ. «Να απαιτήσουμε κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης» είπε.

Εκ μέρους της ΕΔΟΝ Κύπρου χαιρέτισε ο Ζαννέτος Τσιαλής λέγοντας ότι οι αγώνες του ΜΑΣ είναι και δικοί μας αγώνες.

Comments are closed.