Χαιρετισμός του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών ο Στέλιος Σπαντιδάκης, πρόεδρος Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικής Εστίας Αθηνών. Στο χαιρετισμό του τόνισε: 

«Σήμερα οι φοιτητές και οι σπουδαστές είμαστε εδώ, ενώνουμε τη φωνή μας με τα αδέρφια μας που στοιβάζονται στις ουρές της ανεργίας, με τα αδέρφια μας τους μαθητές που δίνουν καθημερινή μάχη για να τελειώσουν το σχολείο, με τις μανάδες και τους πατεράδες μας, τους εργαζόμενους που ματώνουν καθημερινά από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Γιατί μαζί είμαστε πιο δυνατοί ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου.

Στο δρόμο μάς βγάζει η θέλησή μας να σπουδάζουμε χωρίς ένα σωρό εμπόδια. Το πάθος μας για να μορφωνόμαστε ολοκληρωμένα και να θέτουμε τις γνώσεις μας στην υπηρεσία του λαού και όχι στην υπηρεσία των κερδών μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

Είμαστε στο πλευρό του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων και σωματείων γιατί τα όνειρά μας για το μέλλον μας μετά το πτυχίο δεν χωράνε στα 5μηνα και τη σκλαβιά των 400 ευρώ. Δεν χωράνε στις ουρές τις ανεργίας.

Γιατί δεν θέλουμε οι κόποι μιας ζωής, που ξοδεύουν οι γονείς μας για να σπουδάσουμε, να πάνε στράφι. Θέλουμε να δουλέψουμε μετά το πτυχίο με πλήρη εργασιακά δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάσαμε.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες αγωνιζόμενους εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, μαθητές που με το παράδειγμά σας μας δίνετε εδώ σήμερα στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής το καλύτερο μάθημα. Το παράδειγμά σας δίνει σε εμάς τους φοιτητές και σπουδαστές μεγάλο κουράγιο για να συνεχίσουμε.

Καμία ανοχή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού παίρνουν τα μέτρα τους απέναντι στις σπουδές και τη ζωή μας, τους υποσχόμαστε πως οι φοιτητές και σπουδαστές θα πάρουμε και εμείς τα δικά μας!!!

Καλό αγώνα και καλό κουράγιο για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας».

Comments are closed.