ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Οι φτωχομεσαίοι αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας κλιμακώνουν τον αγώνα για την επιβίωση τους , στήνοντας μπλόκα σε όλους τους κεντρικούς άξονες της χώρας ενάντια στην πολιτική που τους διώχνει από τα χωράφια τους, ενάντιαστα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό του κλάδου, που προωθούν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο.  

Οι μικρομεσαίοι αγρότες δίνουν ένα δίκαιο αγώνα επιβίωσης. Κι αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να στρέφεται ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην πολιτική της κυβέρνησης, που επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την παραπέρα συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα. Σημείο αναφοράς αποτελεί το Μπλόκο της Νίκαιας όπου η πολύ μεγάλη συμμετοχή αγροτών και τρακτέρ δείχνει ότι ο αγώνας, που ξεκίνησε εδώ και μήνες, κλιμακώνεται με τους καλύτερους οιωνούς.

Στο πλευρό των αγροτών από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν οι ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος που έδωσαν δυναμικό παρών καλώντας σε κοινό αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το «ξήλωμα» της Κοινωνικής Ασφάλισης με το νόμο λαιμητόμο που έρχεται.

Η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία και έτσι πρέπει και σήμερα να την απαντήσουμε ο καθένας από το ξεχωριστό αγωνιστικό του μετερίζι, με τα ιδιαίτερα ζητήματα του! Σε αυτό το πλαίσιο το φοιτητικό κίνημα έχει χρέος να στηρίξει αυτό τον δίκαιο αγώνα δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του και ταυτόχρονα να κλιμακώσει τον αγώνα του για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο «λαιμητόμο».

Στηρίζουμε τον αγώνα των αγροτών ενάντια στα νέα  μέτρα  για το ασφαλιστικό και το φορολογικό του κλάδου, που προωθούν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο αλλά και ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης και ενσωμάτωσης του αγώνα τους!

Comments are closed.