ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ SOFTEX

Οι αγωνιζόμενοι φοιτητές στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι της SOFTEX για το δικαίωμα τους στην εργασία με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Η διοίκηση της SOFTEX με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 3 Ιούλη στο εργοστάσιο αποφάσισε το κλείσιμο του εργοστασίου παρόλο που διαθέτει από τις ασφαλιστικές εταιρίες τα χρήματα για την επισκευή του!

Έτσι λοιπόν στην κατεύθυνση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας της, η εν λόγω πολυεθνική  πετάει στο δρόμο 130 οικογένειες, αποδεικνύοντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι τα κέρδη και η ανάπτυξη των καπιταλιστών προϋποθέτουν  την φτώχεια και την ανεργία των λαϊκών οικογενειών, την θυσία των αναγκών μας!

Το κλείσιμο της SOFTEX  έρχεται σε μία περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπολύει μία ανελέητη επίθεση ενάντια στους εργαζομένους και τα δικαιώματα τους, με μοναδικό σκοπό να εξυπηρετήσει το μεγάλο κεφάλαιο. Η ίδια πολιτική που διαλύει την κοινωνική ασφάλιση και υποβαθμίζει τις σπουδές μας είναι αυτή που αφήνει στο δρόμο τους εργαζόμενους της SOFTEX. Είναι η πολιτική της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που υπηρετεί πιστά  η σημερινή κυβέρνηση  όπως και οι προηγούμενοι.

Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν του αγώνα για τα δικαιώματα μας ενάντια στην ΕΕ και τα μονοπώλια. Είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία και πως ενωμένοι φοιτητές και εργάτες πρέπει να την αντιμετωπίσουμε!

Για αυτό η καρδιά της αγωνιζόμενης νεολαίας χτυπάει σε κάθε κέντρο αγώνα και αντίστασης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, χτυπάει και στο εργοστάσιο της SOFTEX! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της SOFTEX και απαιτούμε την επαναλειτουργία του εργοστασίου, την πρόσληψη όλων των εργαζομένων καθώς και την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους!

Comments are closed.