Ανακοίνωση του Μ.Α.Σ. για την Εργατική Πρωτομαγιά του 2016

 

ΟΛΟΙ στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ, με τα αδέλφια και τους γονείς μας!

Στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος στις 10:00!

 

Τιμάμε στην πράξη την εργατική πρωτομαγιά! Δυναμώνουμε τους αγώνες για τις σπουδές και το μέλλον μας!

 

   Τιμάμε τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936 και όλους όσους έπεσαν στις συγκρούσεις της ταξικής πάλης, για να μπει τέλος σε κάθε εκμετάλλευση! Από τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης, σπάμε την απογοήτευση, το επιχείρημα «τίποτα δε γίνεται». Δεν κατακτήθηκε έτσι το 8ωρο, η δουλειά με δικαιώματα, η κυριακάτικη αργία που σήμερα τα αφαιρούν από τη γενιά μας ένα- ένα, αλλά με ανυποχώρητους αγώνες ενάντια σε αυτούς που τα εκατομμύρια τους θέλουν να τα κάνουν δισεκατομμύρια πάνω στις δικές μας πλάτες!

 

Η εργατική πρωτομαγιά μας διδάσκει ότι τίποτα δε χαρίζεται!

 

   Έχουμε δύναμη! Την αποκτάμε στον κοινό μας αγώνα με τους εργαζόμενους γονείς μας, τα αδέρφια μας τους μαθητές, τους αγωνιζόμενους αγρότες, ενάντια στα μονοπώλια, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους, «δεξιές» κι «αριστερές»!

   Με αυτή τη δύναμη καταφέραμε να καθυστερήσουμε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο πάνω από 4 μήνες! Τώρα είναι που πρέπει να τους κάνουμε να το πάρουν πίσω!

Δεν ανεχόμαστε να ζήσουμε σαν σκλάβοι!

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ βαδίζει επάξια στο δρόμο των προκατόχων της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ!

   Ολοκληρώνει την αξιολόγηση με τους «θεσμούς», φέρνοντας εκτός από το ασφαλιστικό και extra– δωράκι ένα 4ο μνημόνιο «κάβα»,  σε εμάς και τις οικογένειες μας, την ίδια στιγμή που χαρίζει 35 δις, σε μεγαλοβιομήχανους, φοροελαφρύνσεις στους εφοπλιστές, πακτωλούς χρημάτων μέσω της ανακεφαλαιοποίησης στους τραπεζίτες!

  • Παραδίδουν το δικαίωμα μας στη δωρεάν υγεία, περίθαλψη, πρόνοια στα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών! Δηλαδή από δω και πέρα αν θέλουμε να επιβιώσουμε μέχρι και από μια απλή γρίπη θα πρέπει να πληρώσουμε ένα σκασμό λεφτά αλλιώς….. είναι να μην σου τύχει!
  • Πετσοκόβουν μέχρι και τις πενιχρές συντάξεις των παππούδων και των γονιών μας, την ίδια στιγμή που αυτές αποτελούν για πολλές λαϊκές οικογένειες το μοναδικό εισόδημα! Παράλληλα η σύνταξη για εμάς γίνεται όνειρο θερινής νυκτός αφού για να την πάρουμε πρέπει να δουλέψουμε για 3 ζωές !
  • Καταργούν μια σειρά από φοροελαφρύνσεις για εμάς και τις οικογένειες μας ενώ αυξάνουν τους φόρους μέχρι και στο 24% για το ρεύμα και το νερό!

Παράλληλα η επίθεση στις σπουδές μας συνεχίζεται με σκέψεις μέχρι και δίδακτρα στα προπτυχιακά, ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων μας, νέο σχέδιο Αθηνά! Την ίδια στιγμή που βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για σημειώσεις και εργαστηριακό εξοπλισμό, βλέπουμε τις σπουδές μας να υποβαθμίζονται με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές λόγω της υποχρηματοδότησης !

 

[

Δεν το ανεχόμαστε! Εμπνεόμαστε από τους ηρωικούς αγώνες της εργατικής τάξης! Οργάνωση παντού! Συμμαχία για την ανατροπή!

 

Προετοιμάζουμε τη 48ωρη απεργία! 

Comments are closed.