ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΗ

8 Ιούνη στο απεργιακό συλλαλητήριο στις

12 το πρωί στην Ομόνοια.

Με τα μέτρα της κυβέρνησης ούτε έξω από σχολείο δεν θα περάσουμε!

Φοιτητές των παιδαγωγικών και των καθηγητικών σχολών, όλοι στο δρόμο!

 Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας κάνουν τα πτυχία των απόφοιτων των παιδαγωγικών και καθηγητικών σχολών κυριολεκτικά κορνίζα!!!

 Η "ανάπτυξη" για την οποία πανηγυρίζει καθημερινά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι η δικιά μας κατάπτωση στις σπουδές και το μέλλον μας! Με την εφαρμογή του 3ου μνημονίου για την Παιδεία, που από κοινού ψήφισαν (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- ΝΔ – ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ) και τις νέες ρυθμίσεις του Φίλη, προβλέπονται τα εξής:

 

  • Οι 20.000 μόνιμοι διορισμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., που έταξε προεκλογικά για να εξαπατήσει, γίνονται 10.000 απολύσεις! Αντί να γίνουν μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά η κυβέρνηση εξαφανίζει τα  κενά!!  
  • Ψαλιδίζουν το ολοήμερο και εξορίζουν από το σχολείο τους δασκάλους των ειδικοτήτων και της ειδικής αγωγής! Την ίδια στιγμή συμπτύσσουν τμήματα και κλείνουν νηπιαγωγεία.
  • Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αρνούνται την αναγκαιότητα τα μαθήματα να γίνονται από τους επιστήμονες που έχουν σπουδάσει στο αντίστοιχο αντικείμενο. Αυτό θα έχει συνέπεια οι απόφοιτοι των φυσικομαθηματικών επιστημών αλλά και των φιλολογικών, να θεωρούνται «αχρειάστοι», παρ’ όλες τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις…
  • Αφαιρούν την παιδαγωγική επάρκεια από το πτυχίο των αποφοίτων! Πλέον θα απαιτείται οαπόφοιτος εκπαιδευτικός να κυνηγάει την παιδαγωγική μέσω πανάκριβων μεταπτυχιακών και κύκλων σεμιναρίων και μόνο αν αντέχει η τσέπη του θα μπορεί να διοριστεί ως μόνιμος στο τομέα της εκπαίδευσης!

    Και βέβαια όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα εμπόδια που αντιμετωπίζει σήμερα ένας απόφοιτος για να βρει μια μόνιμη και σταθερή δουλειά σε σχολείο, όπως πχ με το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που επί της ουσίας εξετάζει γνώσεις που ο απόφοιτος έχει ήδη αποκτήσει από το πρόγραμμα σπουδών του στο Πανεπιστήμιο.

   Με λίγα λόγια λοιπόν χιλιάδες υποψήφιοι εκπαιδευτικοί οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση να κυνηγάμε πιστοποιήσεις μήπως και καταφέρουμε κάποια στιγμή να βρούμε μία θέση στο δημόσιο χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με μισθούς- ψίχουλα!

   Την ίδια στιγμή μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας, με το νέο αναπτυξιακό νόμο, η κυβέρνηση χαρίζει πακτωλό κερδών στη μεγαλοεργοδοσία, νέες φοροαπαλλαγές, δωρεάν κρατικές επιχορηγήσεις έως και 45%, επιδότηση του «μισθολογικού κόστους εργασίας», επιδότηση του επιχειρηματικού κινδύνου και ο κατάλογος των προνομίων δεν έχει τελειωμό!

 Δεν ανεχόμαστε οι κόποι μας για το πτυχίο να πάνε στράφι!

  Η θέση μας βρίσκεται πλάι στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για το δικαίωμα τους στην εργασία  με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα!

Γιατί δεν μας αξίζει:

  • Η αναμονή χρόνων στις ουρές του ΟΑΕΔ!
  • Η κακοπληρωμένη δουλειά χωρίς ίχνος δικαιωμάτων! Να είμαστε αναπληρωτές που θα ταξιδεύουν από τη μια άκρη στην άλλη για να βρουν κάποια κενή θέση να δουλέψουν!

Εδώ και τώρα απαιτούμε:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς για να ικανοποιηθούν οι χιλιάδες μορφωτικές ανάγκες.
  • Το πτυχίο να είναι μοναδική προϋπόθεση για το επάγγελμα.

Δε θα τους χαριστούμε!

 

Όλοι στο δρόμο για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!

Comments are closed.