Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα 4 Ιούλη στις 12:00

Αν τώρα οι νέοι και νέες δώσουμε δεν αντιδράσουμε στα νέα αντεργατικά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, θα δώσουμε το πράσινο φως για να χτυπήσουν και τα δικά μας εργασιακά δικαιώματα την επόμενη μέρα! Για κάθε φοιτητή και σπουδαστή είναι μονόδρομος να αντιδράσει ενάντια στην επίθεσης που δέχεται στο μέλλον και τα όνειρα του! Γιατί κανένας δεν μπορεί να συμβιβαστεί με:

  • Την απελευθέρωση των απολύσεων που θα διευκολύνει τους επιχειρηματικούς ομίλους να απολύσουν τους εργαζόμενους, που ακόμη διατηρούν ένα μέσο μισθό και να τους αντικαταστήσουν με άλλους που θα αμείβονται με τον κατώτατο της ΕΓΣΣΕ (586 ευρώ και 511 ευρώ για τους ηλικίας κάτω των 25 χρόνων), αλλά και κάτω από αυτόν αν εργάζονται με το σύστημα της μερικής απασχόλησης.  Στην ουσία, ο επιχειρηματίας πληρώνοντας έναν κατώτατο μισθό θα μπορεί να έχει δύο εργαζόμενους στην τιμή του ενός. 
  • Την κατάργηση των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του καλοκαιριού στον ιδιωτικό τομέα, που θα συρρικνώσει ακόμη περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων και θα στερήσει και τις ελάχιστες δυνατότητες για την κάλυψη βασικών αναγκών.
  • Τη νομοθετική κατοχύρωση της ανταπεργίας των επιχειρηματιών, του λεγόμενου LOC AOUT, που θα προσθέσει ακόμη ένα όπλο στα χέρια του κεφαλαίου για να εμποδίσει την ανάπτυξη των αγώνων.
  • Τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος της απεργίας, για να μπορούν το κεφάλαιο και οι δυνάμεις που το στηρίζουν σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο ανενόχλητα να υλοποιούν την εγκληματική τους δράση. 

Και βέβαια όλα αυτά έρχονται να προστεθούν πλάι στον εργασιακό μεσαίωνα που έχουν διαμορφώσει για εμάς και τις οικογένειες μας οι προκάτοχοι της κυβέρνησης, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ! Τα παραμύθια περί «δίκαιης ανάπτυξης» και του success story αλά ΣΥΡΙΖΑ τελειώσανε! Αυτό και χειρότερο θα είναι το εργασιακό μέλλον το οποίο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε γιατί η  επιθετικότητα των επιχειρηματικών ομίλων αυξάνεται μέρα με τη μέρα και έχει την αβάντα τόσο της κυβέρνησης όσο και  της ΕΕ, του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των άλλων μηχανισμών του κεφαλαίου.

 

Κάθε φοιτητής και σπουδαστής που δε θέλει όλοι οι κόποι του για να πάρει το πτυχίο του να πάνε χαμένοι πίσω από τις τεράστιες ουρές του ΟΑΕΔ, που δεν ανέχεται να ασκεί το αντικείμενο του για το οποίο έχει ματώσει τόσο αυτός όσο και η οικογένεια του από τα τεράστια οικονομικά βάρη στις σπουδές, κάτω από συνθήκες σύγχρονης δουλείας, έχει χρέος να βγει τώρα στο δρόμο του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης!

Δούλοι του 21ου  αιώνα δε θα γίνουμε!

Δε θυσιάζουμε τα όνειρα και τις ανάγκες μας για να θησαυρίζουν οι εκμεταλλευτές μας!

‘Ολοι στο δρόμο για τις σπουδές και το μέλλον που μας αξίζει!

Comments are closed.