ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΗ

Όλοι στο δρόμο! 8 Ιούνη στην απεργιακή συγκέντρωση 11:00 πμ στο Υπουργείο Υγείας!

Φοιτητές- εργατιά μια φωνή και μια γροθιά ενάντια στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας!

       Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης στο εργασιακό  μέλλον όλων των απόφοιτων ιατρικών σχολών ! Την ίδια στιγμή που πανηγυρίζει για την περιβόητη «ανάπτυξη» και το success story αλά Τσίπρα, δίνοντας με το νέο αναπτυξιακό νόμο πακτωλό  κερδών στη μεγαλοεργοδοσία, νέες φοροαπαλλαγές, δωρεάν κρατικές επιχορηγήσεις έως και 45%, επιδότηση του «μισθολογικού κόστους εργασίας» και μια σειρά από άλλα προνόμια τσακίζει τα δικαιώματα μας στη μόρφωση και τη δουλειά!

Συναγερμός σε κάθε φοιτητή και σπουδαστή ιατρικής, νοσηλευτικής και κάθε σχολή υγείας!

·         Θα τρέχουμε σαν την άδικη κατάρα με τα «εντέλεσθαι» από τους διοικητές και τις ΥΠΕ, από υπηρεσία σε υπηρεσία.

·         Αυξάνονται και γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου, χωρίς δικαιώματα.         

·         Έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας,  ετοιμάζουν τη κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, δεσμεύουν τα αποθεματικά των νοσοκομείων, καθυστερούν οι πληρωμές εφημεριών και υπερωριών. Γι’ αυτό οι επικίνδυνες λίστες αναμονής το κλείσιμο κλινών, κρεββατιών και υπηρεσιών. 

Σε 23 νομούς δεν υπάρχει ούτε ένας παιδίατρος στο δημόσιο ή συμβεβλημένος. Γι’ αυτό, ετοιμάζονται νέες περικοπές στις παροχές υγείας-πρόνοιας. Αυξάνονται οι πληρωμές στην υγεία πρόνοια, οι εισφορές. Γι αυτό ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα στη ΠΦΥ.

Όλα αυτά οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια είτε το πτυχίο μας να είναι κορνίζα στον τοίχο του δωματίου μας είτε στην καλύτερη περίπτωση να τρέχουμε πέρα- δώθε για να καλύψουμε τα υπέρογκα κενά λόγω των ελλείψεων με μισθούς ψίχουλα κάτω από εξοντωτικές συνθήκες!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Γινόμαστε μια γροθιά με τα αιτήματα των εργαζόμενων συναδέλφων μας!

Απαιτούμε:

.Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με συμβάσεις έργου. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους.

2.Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές.

3.Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ!

4.Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.

5.Πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να αυξηθεί η φορολογία στο κεφάλαιο  στο 45%. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.

6.Να στελεχωθούν με επάρκεια και με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων όλες οι μονάδες του ΠΕΔΥ. Να μη κλείσει καμιά μονάδα ΠΦΥ.

7.Να σταματήσουν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις, τα αλλότρια καθήκοντα.                                                                   

Comments are closed.