ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

            Τη Παρασκευή 11/11 πραγματοποίηθηκε μαχητική κινητοποίηση από τις επιτροπές μετεγγραφέντων φοιτητών του ΤΕΑΠΗ και του ΠΤΔΕ, τις επιτροπές αγώνα της Φυσικομαθηματικής και της Φιλοσοφικής και την επιτροπή αγώνα Νομικής απαιτώντας:

1.       Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές. Ταυτόχρονα να διασφαλιστεί ότι κανένας φοιτητής δεν θα χάσει το εξάμηνο και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα εργαστήρια και τα φοιτητικά του δικαιώματα(πάσο, κάρτα σίτιση, Eύδοξος).

2.       Να καταργηθούν όλα τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά

3.       Καμία απόσπαση της διδακτικής και παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο των καθηγητικών σχολών. Το πτυχίο να αποτελεί την μοναδική προϋπόθεση για δουλειά.

           Στην συνάντηση που πραγματοποιήσαμε δεν πήρανε καμία ουσιαστική απάντηση για την επίλυση των προβλημάτων μας. Ακόμα και για το ζήτημα των μετεγγραφέντων που αφορά πάνω από 7000 φοιτητές που κινδυνεύουν να πεταχτούν έξω από τις σχολές τους. Προκλητικά ο κ.Κουκούτσης μας είπε μάλιστα πως φέτος οι αιτήσεις που έγιναν δεκτές ολοκληρώθηκαν πιο γρήγορα από κάθε άλλη χρονιά. Μήπως θέλουνε να τους πούμε και ευχαριστώ που δεν άργησαν μέχρι το Φλεβάρη όπως πέρυσι; Την ίδια ώρα βέβαια η Κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να διασφαλιστεί η ομαλή ένταξη των 5000 μετεγραφέντων φοιτητών μέσα στις σχολές τους με επαρκή αύξηση της χρηματοδότησης και την απαραίτητη στελέχωση των τμημάτων με καθηγητές και να διασφαλιστεί ώστε να μην χάσει κανένας φοιτητής το εξάμηνο του.

           Όσο αναφορά το κατά πόσο η νέα πολιτική ηγεσία αυτές τις μέρες ενημερώνεται για τις υποθέσεις του υπουργείου θέλουμε να ρωτήσουμε. Αλήθεια ο κ.Γαβρόγλου δεν ήταν πρόεδρος στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής; Εξού και το λεγόμενο πόρισμα Γαβρόγλου. Αλήθεια ο σημερινός υπουργός δεν ήταν που στην πρώτη του ομιλία στη βουλή μίλησε για την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί ο Ενιαίος Χάρτης για την Ανώτατη Εκπαίδευση; Μας κοροϊδεύουν. θέλουν να πιστέψουμε ότι  ενδιαφέρονται για τα προβλήματα μας την ιδία στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΣΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε την παιδεία σε μνημόνιο και έκλεψε για δεύτερη φορά τα αποθεματικά των σχολών μας. Την ίδια στιγμή που δηλώνουν ότι θα εφαρμόσουν πιστά την στρατηγική της ΕΕ για την εκπαίδευση, πτυχή της οποίας είναι η απόσπαση της διδακτικής και παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία και η γενίκευση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.

ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ…

 

       Σε κάθε τμήμα οι φοιτητές μέσα από τους συλλόγους και τις επιτροπές μετεγγραφέντων να κάνουν δικιά τους υπόθεση την κλιμάκωση του αγώνα για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους και να δημιουργήσουν τους όρους για να δοθεί αγωνιστική απάντηση στις μάχες που έρχονται…

Comments are closed.