Κάλεσμα φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων της Πάτρας για συλλαλητήριο 30/3

Κάλουμε σε ξεσηκωμό των φοιτητών. Μπροστά στη συνέχεια του τσάκισματος των δικαιωμάτων μας στη μόρφωση έχουν διαμορφώσει μια τραγική κατάσταση και προετοιμάζουν νέα μέτρα που θα πέσουν στις πλάτες των φοιτητών.. Στόχος τους είναι η ανώτατη εκπαίδευση να αποτελέσει ένα απο τα οχήματα για την ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Που σημαίνει νέα εμπόδια στις σπουδές μας, εισαγωγή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά  και υποβάθμιση της γνώσης και των σπουδών μας.

Η κυβέρνηση λέει ψέματα οτι αύξησε τη χρηματοδότηση, το μόνο που έκανε είναι εικονική μεταφορά κονδυλιών ενώ έθεσε τα ιδρύματα σε ακόμα πιο ασφυκτικό οικονομικά καθεστώς συνάπτοντας δάνεια απο την ΕΤΕ. Είναι παραμύθια τα λόγια του Υπουργού οτι δήθεν νοιάζεται για τη φοιτητική μέριμνα των φοιτητών  την ώρα που οι εστία της Πάτρας  μαραζώνει,η λειτουργία του εστιατορίου είναι στον αέρα με πιθανή διακοπή το επόμενο διάστημα, κάθε μέρα είναι αβέβαιο αν οι προμηθευτές θα  τροφοδοτήσουν με εμπορεύματα . Ενώ είναι προκλητικές οι οι δηλώσεις της Πρύτανης  που μιλά για μείωση των εισακτέων και στη λύση του προβλήματος απο χορηγούς οι οποίοι θα ζητούν αντίτιμο απο τους φοιτητές .

Βάζουν χέρι και στο περιεχόμενο των σπουδών μας πετσοκόβοντας προγράμματα σπουδών. Πετούν βασικά μαθήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του επιστημονικού μας αντικειμένου εκτός προγράμματατος σπουδών αφού όπως λένε δεν χρειάζονται στην αγορά εργασίας.  Μετατρέπουν σειρά μαθημάτων σε πιστοποιητικά εκτός πτυχίου πχ παιδαγωγική επάρκεια, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι να αναγκάζονται να τα αγοράζουν πανάκριβα.

 

ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ .ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Διεκδικούμε :

·         Δωρεάν και δημόσια παιδεία για όλους.

·         Επαρκής κρατική χρηματοδότηση της παιδείας.

·         Άμεση κατάργηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά. Ούτε σκέψη για περαιτέρω γενίκευση των διδάκτρων σε δωρεάν μεταπτυχιακά.

·         Καμία σκέψη για την αναστολή λειτουργίας του εστιατορίου .Καμία σκέψη για κόψιμο της σίτισης. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση της εστίας.

·         Άμεση ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη.

·         Όλη η γνώση στο πτυχίο, όχι στη μεταφορά γνώσης εκτός πτυχίου σε πανάκριβα πιστοποιητικά και σεμινάρια. Μόνη προϋπόθεση για την δουλειά στο επάγγελμα μας να είναι το πτυχίο μας. Καμία αποσύνδεση πτυχίου – επαγγέλματος, όπως με την αφαίρεση της Παιδαγωγικής Επάρκειας από τις καθηγητικές σχολές.

Μόνο έτσι μπορούμε να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια, να κατακτήσουμε την επιστήμη μας και να κάνουμε την έρευνα μας προς όφελος του λαού μας!

Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας! Έχουμε συμμάχους όσους πλήττονται από αυτή την πολιτική, όσους έχουν τις ίδιες ανησυχίες, προβλήματα και ανάγκες με εμάς! Για αυτό είναι ευκαιρία για να δυναμώσει ο αγώνας μας να δυναμώσουμε το κοινό συντονισμό και με τους μαθητές!

Προχωράμε σε μαχητικό πρόγραμμα δράσης με φόντο το συλλαλητήριο στις 30/3 . 

Δε συμβιβαζόμαστε με τα λίγα, δεν την παλεύουμε «όπως-όπως» για να την βγάζουν λάδι κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΕΕ! 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ  (ΣΔΟ, ΣΕΥΠ,ΣΤΕΦ,  ΣΟΦΕΠ, Φαρμακευτική, ΤΕΕΑΠΥ) ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΗ 18:00 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

 

 

Comments are closed.