Ανακοίνωση ΜΑΣ για το 4ο μνημόνιο

Απορρίπτουμε το 4ο μνημόνιο

της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Στις 17 Μάιου οι φοιτητές στους δρόμους μαζί με το λαό!

Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ περνούν σε νέο γύρο επίθεσης των δικαιωμάτων μας για να ενισχύσουν για μια ακόμα φορά τα κέρδη των λίγων. Τσακίζουν ότι έχει απομείνει από το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη δουλειά και τη ζωή.

Σε κάθε σχολή να σημάνει συναγερμός γιατί Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ:

 

 • προσθέτουν φόρους στις οικογένειες μας για να δώσουν νέες φοροαπαλλαγές στους επιχειρηματίες. Πλέον θα πληρώνουν φόρο και οι εργαζόμενοι με τον κατώτατο μισθό των 500 ευρώ, εμείς δηλαδή αύριο!

 • Καταργούν την Κυριακάτικη Αργία ενισχύοντας τον εργασιακό μεσαίωνα που μας περιμένει και οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομάγαζα για να κινηθεί η αγορά των μεγαλεμπόρων.

 • Ξεπουλάνε τη ΔΕΗ για να ενισχυθούν οι businnes στο κλάδο, αυξάνοντας τα ήδη πανάκριβα τιμολόγια της ΔΕΗ για το λαό και μειώνοντας το ρεύμα στους βιομήχανους!

 • Ανοίγουν δρόμο για την απελευθέρωση των απολύσεων ώστε το κεφάλαιο να είναι πιο "ευέλικτο" και να μπορεί να απολύει όποτε θέλει!

 • Κόβουν για πολλοστή φορά τη σύνταξη των γονιών και των παππούδων μας για να δώσουν επιδοτήσεις στο κεφάλαιο.

Οι σπουδές και η ζωή μας δεν χωρά στα κέρδη των επιχειρηματιών!

Στις οικογένειές μας και σε εμάς φορτώνει νέα άγχη και δυσκολίες και στο κεφάλαιο δίνει δωράκια το ένα μετά το άλλο! Για αυτό οι μόνοι που χάρηκαν με τη συμφωνία ήταν οι έλληνες και ξένοι βιομήχανοι.

Τα μέτρα αυτά, όπως και τα προηγούμενα, ήρθαν για να μείνουν, ώστε να φέρουν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματιών. Ακόμα και τα "αντίμετρα" της Κυβέρνησης- που θα τα δώσει εάν και εφόσον πιαστούν τα ματωμένα πλεονάσματα- ομολογούν ότι η ανάπτυξη θα πατήσει πάνω στην ακραία φτώχεια και την παιδική ασιτία.

Τα πανηγύρια του Τσίπρα για το "κλείσιμο της συμφωνίας που μας σώζει" είναι προκλητικά και θέλουν απάντηση!

Δεν έχουμε κανένα λόγο να χαιρόμαστε με τη διαπραγμάτευση του χρέους γιατί δεν είναι δικό μας! Τόσο καιρό μας βάζουν να πληρώνουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς αλλά το κεφάλαιο, αυτοί να το πληρώσουν!

Οι καλύτερες μέρες που μας φέρνει η κυβέρνηση είναι οι χειρότερες της ζωής μας! 1 της 3 είναι άνεργος, 1 της 2 «τυχερούς» νέους που βρήκαν δουλειά μέσα στο 2017 είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισθούς «χαρτζιλίκι» και τέλος 1 της 2 νέους μένει ακόμα με της γονείς του!

Δεν τσιμπάμε στις κοκορομαχίες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Τσακώνονται για το ποιος μπορεί καλύτερα να κάνει την βρώμικη δουλειά. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης άλλωστε λέει πως όταν βγει κυβέρνηση "θα εφαρμόσει τα μέτρα αφού το κράτος έχει συνέχεια"…

Δεν θα σταματήσουν εάν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Μαζί με το λαό διεκδικούμε τα δικαιώματά μας !

Έχουμε το μέλλον μπροστά μας, δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση! Δεν δεχόμαστε να έχουμε μισή δουλειά και μισή ζωή, να σπουδάζουμε με δυσκολίες, οι οικογένειές μας να σφίγγουν το ζωνάρι ώστε να κερδίζουν οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές.

Όσο περιμένουμε συμφωνίες έρχονται… λεηλασίες! Όσο πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή τα μνημόνια θα σταματήσουν… έρχονται το ένα μετά το άλλο! Όσο περιμένουμε από μια κυβέρνηση να μας λύσει τα προβλήματά μας … μας δημιουργούν καινούρια!

Να κόψουμε το χαμόγελο στον Τσίπρα που λέει "ότι ο λαός τον κατανοεί επειδή τώρα δεν ξεσηκώνεται"! Μας θέλουν στην άκρη και την απ'εξω, αναπαράγοντας ότι ο αγώνας δεν έχει αποτέλεσμα γιατί φοβούνται τη δύναμη που έχουμε ενωμένοι με το λαό στον αγώνα για τα δικαιώματά μας! Για αυτό φέρνουν νέους νόμους που προσθέτουν εμπόδια στις απεργίες ενώ παράλληλα ενισχύουν την τρομοκρατία και τη καταστολή.

Δεν μας έχουν και δεν θα μας βάλουν στο χέρι!

Η λύση είναι στον αγώνα, τη διεκδίκηση, τη συλλογική δράση και οργάνωση! Σε κάθε έτος, τμήμα και σχολή για να δυναμώσει η συζήτηση και ο προβληματισμός για τις σπουδές, την επιστήμη και τη δουλειά που θέλουμε.

Δεν μπορούμε να σπουδάσουμε χωρίς βιβλία, με πανάκριβες σημειώσεις, με ελλείψεις καθηγητών. Δεν μπορούμε να μορφωθούμε ολόπλευρα με απαρχαιωμένο εργαστηριακό εξοπλισμό, με ελλείψεις σε εργαστήρια και πετσοκόβοντας τα προγράμματα σπουδών με κριτήριο τις ανάγκες της αγοράς και όχι την ανάπτυξη της κοινωνίας.

…… Παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας!

 • Για να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα…

 • Για  να μαθαίνουμε την επιστήμη μας ολοκληρωμένα, άρτια με βάση την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας που υπάρχει

 • Για να συμβάλλουμε με την έρευνάς μας στη μείωση του μόχθου των εργαζομένων  και στην κάλυψη των αναγκών του λαού μας…

 • Για να είναι όλη η γνώση γύρω από την επιστήμη μας  στο πτυχίο και αυτό να είναι η  μοναδική προϋπόθεση για δουλειά

Η ελπίδα είναι στο δρόμο της συλλογικής και οργανωμένης διεκδίκησης, πλάι στο εργατικό κίνημα και το λαό, κόντρα στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς της ΕΕ, του ΔΝΤ!

 • Δυναμώνουμε τους συλλόγους μας, τον αγώνα μας μαζί με το λαό.

 • Συμμετέχουμε στην απεργία με μαζικά φοιτητικά και σπουδαστικά μπλόκα!

Όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ ,τα συνδικάτα, συματεία στις 17 Μαη στη πλατεία κοτζιά 10πμ και στις 18 Μαη στην ομόνοια 7μμ

Comments are closed.