Σχόλιο για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού

 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τον εμπαιγμό στους χιλιάδες φοιτητές, παίζοντας με τις αγωνίες για τις σπουδές τους!

Την ίδια ώρα που ετοιμάζεται να φέρει 4ο μνημόνιο πραγματικά κόλαφο για μας και τις οικογένειές μας που σημαίνει νέες περικοπές στο λαϊκό εισόδημα, παγίωση των τσακισμένων προϋπολογισμών στα ιδρύματά μας, συνέχιση της πολιτικής που αφήνει τις σχολές χωρίς εξοπλισμό, καθηγητές κτλ, μάς παραμυθιάζει για δήθεν "γερές" μεταρρυθμίσεις στο χώρο της εκπαίδευσης.

Οι αναδιαρθρώσεις τις οποίες ανέφερε ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν βελτιώνουν την εκπαίδευσή μας, αλλά την επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο!

Γενικεύει τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και για αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν, τους οδηγεί στη τζάμπα εργασία στα ιδρύματα.

Η αναγνώριση των πενταετών σχολών ως master είναι πραγματική κοροϊδία αφού την ίδια στιγμή διατηρεί και επεκτείνει την εργασιακή ζούγκλα που μας περιμένει αύριο γενικεύοντας το μπλοκάκι, τις ασφαλιστικές εισφορές και τις εξετάσεις για να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα.

Όσο για την συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και μετατροπή τους σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας, οι ΤΕΙτζήδες έχουν πείρα από πολλά βαφτίσια τα προηγούμενα χρόνια και ξέρουν ακριβώς που οδηγούν. Καταργήσεις-συγχωνεύσεις τμημάτων, περεταίρω τσεκούρωμα της επιστημονικής και τεχνολογικής γνώσης των σπουδαστών, νέα εμπόδια για να τελειώσουμε τις σπουδές μας. Ή μήπως θα αντιστραφεί η αισχρή κατάσταση που επικρατεί στα ΤΕΙ και θα ανεγερθούν εστίες, θα υπάρχει πλήρης εργαστηριακός εξοπλισμός στις σχολές και πλήρες προσωπικό…;

Οι φοιτητές και σπουδαστές να απαντήσουν στη νέα κοροϊδία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζικά στην απεργία στις 17 Μαΐου μαζί με το λαό, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη δουλειά! 

Comments are closed.