ΠΛΑΙΣΙΟ Μ.Α.Σ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ

ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ!

 

Εδώ και μια εβδομάδα έχει ξεκινήσει η νέα χρονιά. Οι νέοι συμφοιτητές μας με προσδοκίες για τη νέα τους ζωή, οι παλιότεροι συνεχίζοντας τη προσπάθεια για να πάρουμε το πτυχίο μας.

 

Όλοι μας καθημερινά δίνουμε αγώνα για να μπορέσουμε να μάθουμε το αντικείμενο μας, να πάρουμε όσα περισσότερα εφόδια μπορούμε. Στη προσπάθειά μας αυτή αντιμετωπίζουμε εμπόδια, οικονομικές δυσκολίες, αγωνία για το αν θα καταφέρουμε να δουλέψουμε αύριο και με τι όρους.

 

Το δικαίωμα μας για μόρφωση-δουλειά- ζωή

θα το κερδίσουμε με τον αγώνα μας κόντρα σε κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεπιχειρηματίες!

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πανηγυρίζει για τα πλεονάσματα που ματώνουν τις οικογένειες μας, για τις επενδύσεις που έρχονται και πατάνε πάνω στα τσακισμένα μας δικαιώματα, για τις συμμαχίες που κλείνει με τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ ανανεώνοντας και αναβαθμίζοντας τη βάση στη Σούδα φέρνοντας ακόμα και πυρηνικά στον Άραξο.

 

  «Δίκαιο» για τη κυβέρνηση είναι να παίρνει από εμάς και να τα δίνει στους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.  Ενώ για τη ΝΔ είναι στη «φύση του ανθρώπου» εμείς να ζούμε με δυσκολίες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες να κερδίζουν αμύθητα πλούτη!

 

Δεν περιμένουμε κανένα «σωτήρα» να μας λύσει τα προβλήματα. Την δύναμη την έχουμε εμείς, ενωμένοι μαζί με το λαό, στον οργανωμένο αγώνα διεκδικώντας τις ανάγκες μας κόντρα  σε παλιές και νέες κυβερνήσεις-ΕΕ-ΔΝΤ που θέλουν εμείς να είμαστε στα «λίγα» για να έχουν  οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι τραπεζίτες τα «πολλά».

Η ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματιών

Δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας!

 

Η επιχειρηματικότητα, ο ανταγωνισμός και οι επενδύσεις που θα μας βγάλουν από το τούνελ όπως λένε ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνουν.

·       Να κόβονται τα  βιβλία και η σίτιση εάν δεν εξασφαλίζονται τα κέρδη των επιχειρηματιών.

·       Να μένουν οι εστιακοί φοιτητές χωρίς θέρμανση και ζεστό νερό εάν δεν

συμφέρει τους εργολάβους.

·         Να πληρώνουμε δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και να κυνηγάμε πιστοποιήσεις μετά το πτυχίο μήπως και δουλέψουμε στο αντικείμενό μας.

·       Να ακριβοπληρώνουμε εισιτήρια και να μας φακελώνουν με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.  

·       Στον ίδιο κλάδο να υπάρχουν απόφοιτοι πολλών ταχυτήτων και όλοι μαζί να δουλεύουμε χωρίς δικαιώματα.

 

Ο νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ανώτατη εκπαίδευση που πέρασε το καλοκαίρι και αποτελεί εφαρμογή του 4ου μνημονίου στη παιδεία  όχι μόνο δεν έλυσε τίποτα από τα παραπάνω προβλήματα αλλά τα πολλαπλασίασε. Γενίκευσε τα δίδακτρα σε μεταπτυχιακά, θέσπισε και άλλες κατηγορίες αποφοίτων (διετείς σπουδές),  μετέτρεψε  ακόμα περισσότερο τα ιδρύματα σε μαγαζιά που πουλούν  γνώση και τους φοιτητές σε πελάτες.

Ο τσακωμός κυβέρνησης – ΝΔ είναι  μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών. Και οι δύο συμφωνούν στα πανεπιστήμια ΑΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως ομολογεί μετατρέπει τα δημόσια σε τέτοια ενώ η ΝΔ θέλει να ανοίξουν και ιδιωτικά πανεπιστήμια.

 

 

 

 

Εμείς έχουμε ανάγκη να σπουδάζουμε χωρίς εμπόδια, με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, με φοιτητική μέριμνα. Με ουσιαστική στήριξη και μέτρα στους φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.  

 

Η υποχρηματοδότηση των σχολών (-80% τα τελευταία χρόνια), τα δάνεια που κλείνει η κυβέρνηση με τις τράπεζες και προσθέτουν   χρέη και  τόκους στα ιδρύματα, η χρηματοδότηση των ΕΛΚΕ που κάνουν πάρτι οι επιχειρηματίες ξεζουμίζοντας τα κρατικά κονδύλια, το ξεπούλημα της περιουσίας των πανεπιστημιακών χώρων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για εστίες, χώρους άθλησης και αναψυχής και η συζήτηση για περικοπή ακόμα και του πενιχρού στεγαστικού επιδόματος αποδεικνύουν πως παλιές και νέες κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τις  ανάγκες μας για σπουδές ως κόστος που ο καθένας θα πρέπει «να την παλέψει μόνος του».

 

 

Σπουδάζουμε για να μάθουμε ολοκληρωμένα το αντικείμενό μας και να συμβάλλουμε με την επιστήμη μας στην ανάπτυξη του βιοτικού επιπέδου του λαού.

 

 Όσο μαθαίνουμε ότι  «θέλει η αγορά» οδηγεί στο να παίρνουμε σκόρπιες γνώσεις, χωρίς στέρεο θεωρητικό και επιστημονικό υπόβαθρο.  Πετσοκόβονται τα προγράμματα σπουδών με κριτήριο να κόβονται μαθήματα που συμβάλλουν στην κατάκτηση θεωρητικών βάσεων γιατί θεωρούνται πολυτέλεια,  πετιούνται βασικά μαθήματα εκτός σπουδών με σκοπό να τα ακριβοπληρώσουμε σε  σεμινάρια αργότερα, μένουν στον αέρα βασικά μαθήματα λόγω ελλείψεων σε καθηγητές ή εργαστηριακό εξοπλισμό.

 

Θέλουμε να δουλέψουμε στο αντικείμενο που σπουδάζουμε, το πτυχίο μας να έχει όλη την απαραίτητη γνώση το επάγγελμά μας, να σταματήσουμε να πληρώνουμε πιστοποιήσεις και μεταπτυχιακά για να έχουμε πρόσβαση στο επάγγελμα μας.

 

Η κυβέρνηση διαφημίζει τον εργασιακό μεσαίωνα που μας περιμένει ως «ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας».  Κυβερνήσεις-ΕΕ και ΣΕΒ επιδιώκουν την ευελιξία και την κινητικότητα που οδηγούν: στην κατηγοριοποίηση των αποφοίτων με αποτέλεσμα να πέφτουν τα δικαιώματα όλων προς τα κάτω, τα πτυχία να μετατρέπονται σε κουρελόχαρτα αφού δεν κατοχυρώνουν τη πρόσβαση στο επάγγελμα.   Οι απόφοιτοι των καθηγητικών σχολών για να διδάξουν θα πρέπει να πληρώσουν την παιδαγωγική επάρκεια, οι μηχανικοί για να κάνουν ελέγχους θα αντίστοιχες πιστοποιήσεις, στις ιατρικές ενισχύονται οι εξετάσεις και τα φίλτρα για να πάρεις και να τελειώσεις την ειδικότητα.

 

 

Περνάμε στην αντεπίθεση για να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα χωρίς εμπόδια, δουλέψουμε με δικαιώματα στο αντικείμενό μας, να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας!

Μαζικοποιούμε τους συλλόγους μας, τις διαδικασίες τους, συμμετέχοντας στις γενικές συνελεύσεις. Κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ και των δυνάμεων του συστήματος που θέλουν συλλόγους «νεκροζώντανους», υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής, στις εντολές διοικήσεων και υπουργείων.  Οργανώνουμε τον αγώνα μας σε κάθε τμήμα, έτος και σχολή. Με συνελεύσεις ετών και τμημάτων, εκλέγοντας αντίστοιχα επιτροπές για το συντονισμό του αγώνα μας. Δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στα προβλήματα που μας δημιουργούν η πολιτικής κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματιών.  Παλεύουμε μαζί με τον λαό, τα σωματεία και τους φορείς των εργαζομένων, των μικρών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Στο πλευρό του ΠΑΜΕ που συσπειρώνει σωματεία και εργαζομένους που δίνουν καθημερινό αγώνα με την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις, τον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

  • ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ για: Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας, Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, Να δουλεύουμε στο αντικείμενο που σπουδάζουμε με δικαιώματα, Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις σχολές.
  • Οργανώνουμε σε κάθε σχολή μπαράζ κινητοποιήσεων στις διοικήσεις απαιτώντας να λυθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε
  • Παίρνουμε πολύμορφες πρωτοβουλίες όλα τα ζητήματα που μας απασχολούν με διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στους συλλόγους.
  • Ανοίγουμε μέτωπο με το φασισμό και τον εθνικισμό. Δίνουμε το χέρι μας στους ξεριζωμένους των ιμπεριαλιστικών πολέμων διεκδικώντας να απεμπλακεί η χώρα μας από τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη περιοχή, την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με όρους σύγκρουσης με το κεφάλαιο.

 

 

 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ- ΕΞΩ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΤΥΧΙΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ. 

 

·                     Ουσιαστική αναβάθμιση της νέας σχολής μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ώστε να γίνουν πενταετείς Πολυτεχνικές σχολές. Οι φοιτητές που σπουδάζουν το ίδιο επιστημονικό αντικείμενο να παίρνουν το ίδιο πτυχίο, να έχουν το ίδιο πρόγραμμα σπουδών που μάλιστα να υπηρετεί τις απαιτήσεις της επιστήμης, της τεχνολογίας, τις ανάγκες του λαού και όχι των μονοπωλίων.

·                     Όχι στα διετή προγράμματα. Αναβαθμισμένες δημόσιες και δωρεάν  επαγγελματικές σχολές.

 

ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΛΗ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.

 

·         Να μην απαιτούνται πανάκριβα σεμινάρια για την πρόσβαση στο επάγγελμα.

·         Να καταργηθούν τα παράβολα για την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Όχι στις εξετάσεις του ΤΕΕ ή όποιες άλλες εξετάσεις και εμπόδια βάζουν ανάμεσα στο πτυχίο

·         Άμεση κατάργηση διδάκτρων στα μεταπτυχιακά. Καμία σκέψη για δίδακτρα στο προπτυχιακά, με όποια μορφή.

 

ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ.

 

·         Με ευθύνη των τμημάτων να δίνονται δωρεάν όλα τα αναλώσιμα και όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός (σχεδιαστικά, ρόμπες, πλακέτες κλπ) σε όλους τους σπουδαστές.

·         Δωρεάν όλα τα απαραίτητα συγγράμματα για να μάθουμε το αντικείμενό μας. Με ευθύνη του τμήματος να φωτοτυπούνται δωρεάν όλες οι απαραίτητες σημειώσεις που χρειάζονται για να διαβάσουμε και να δώσουμε τα μαθήματά μας.

·         Σταθερή ανανέωση και εκσυγχρονισμός του εργαστηριακού εξοπλισμού και των κτηριακών υποδομών.

 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΕΣΤΙΩΝ, ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 

·         Να τρώνε όλοι οι σπουδαστές μόνο με την επίδειξη του πάσο.

 

 

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ.

·         Να καταργηθεί ο απαράδεκτος διαχωρισμός για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών.

·         Κανένας απόφοιτος χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας με μισθό κάτω των 751 ευρώ. Όχι στη δουλειά με το μπλοκάκι, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

·         Ανατροπή της πολιτικής της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των επαγγελμάτων σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

 

ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

·         Ολιγομελή εργαστηριακά και τμήματα με άρτιο εκπαιδευτικό προσωπικό που θα μαθαίνουμε την πρακτική εφαρμογή του αντικειμένου μας.

 

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ

·         Κατάργηση όλων των αλυσίδων και των προαπαιτούμενων μαθημάτων για τους επί πτυχίο φοιτητές

 

·         Με ευθύνη των διοικήσεων όλοι οι σπουδαστές να πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση πάνω στο αντικείμενο τους με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με τις αντίστοιχες ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στον κάθε κλάδο. (βαρέα ανθυγιεινά, μέτρα ασφαλείας, προσαυξήσεις νυχτερινής εργασίας),  με πληρωμή στο ύψος του κατώτατου μισθού 751 ευρώ.

Comments are closed.