Αλληλεγγύη στο Λαό της Παλαιστίνης

Καταδικάζουμε την απόφαση ΗΠΑ-Τραμπ για ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ. Η εξέλιξη αυτή είναι πέρα για πέρα επικίνδυνη και σηματοδοτεί το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, που χρόνια τώρα αγωνίζεται δίκαια για την εθνική του ανεξαρτησία, για να μπορεί να ζει στη δική του πατρίδα.

Το Ισραήλ, ο "θεματοφύλακας" του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή χρόνια τώρα βομβαρδίζει αμάχους, αφήνει το λαό να ζει στην πείνα και τις αρρώστιες, φυλακίζει αγωνιστές, προχωρά σε εποικισμούς και στην κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών. Ακόμη, αναγορεύει σε τρομοκρατία την δίκαιη πάλη του λαού της Παλαιστίνης.

Την ίδια στιγμή τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πραγματοποιεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης, που στην πραγματικότητα εμπλέκει το λαό μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή. Η κυβέρνηση μπροστά στις πρόσφατες εξελίξεις κράτησε σιωπή, ενώ δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη το παλαιστινιακό κράτος, όπως είχε καταθέσει στη βουλή το 2015.

Απαιτούμε να σταματήσουν οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των παλαιστινίων, να αποκτήσει ο παλαιστινιακός λαός τη δική του πατρίδα σύμφωνα με τα σύνορα του 1967 και να είναι "νοικοκύρης" στον τόπο του. Εκφράζουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη και στεκόμαστε και θα σταθούμε πλάι στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης!

 

 

Comments are closed.