Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας για ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας σε κάθε αμφιθέατρο, σχολή και τμήμα για να σπουδάσουμε χωρίς εμπόδια -για να δουλέψουμε στο αντικείμενό μας με δικαιώματα . Στις 14 Δεκέμβρη μαζί με τον εργαζόμενο λαό  απαντάμε οργανωμένα, δυναμικά μαχητικά στα νέα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βάζουμε φρένο στην εφαρμογή παλιών και νέων μνημονίων, διεκδικούμε μόρφωση-δουλειά- ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ "ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

  • Συνεχίζει την υποχρηματοδότηση στις σχολές, στο νέο κρατικό προϋπολογισμό μειώνει και άλλο την ήδη πενιχρή χρηματοδότηση στην ανώτατη εκπαίδευση.   Την ίδια ώρα η κατάσταση στις σχολές μας δεν πάει άλλο!Οι οικότροφοι φοιτητές δεν έχουν φαγητό, στις εστίες δεν υπάρχει συντήρηση και καθαριότητα, το ΤΕΙ Αθήνας δεν έχει καθηγητές και οι σπουδαστές κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο τους, πετιούνται φοιτητές έξω από τις εστίες, πετάγονται φοιτητές εκτός σχολών επειδή δεν εγκρίθηκε η μετεγγραφή τους, αλλάζουν τα προγράμματα σπουδών λόγω ελλείψεων υποδομών και προσωπικού.
  • Εντείνει την  αβεβαιότητα για το τι θα κάνουμε μετά το πτυχίο. Η εισαγωγή διετών σπουδών, η δημιουργία του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και τα σχέδια που ετοιμάζονται και στα υπόλοιπα ιδρύματα ενισχύουν τις κατηγοριοποιήσεις των αποφοίτων, που οδηγούν τελικά στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση όλων των εργαζομένων. Η αφαίρεση της παιδαγωγικής επάρκειας, τα πανάκριβα πιστοποιητικά και μεταπτυχιακά που είμαστε αναγκασμένοι να παρακολουθούμε για να ολοκληρώσουμε τις γνώσεις μας  βάζουν ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες να δουλέψουμε στο αντικείμενό μας. Η εργασιακή ζούγκλα που ονομάζουν "ευελιξία και κινητικότητα" μας οδηγεί να είμαστε μια ζωή περιπλανώμενοι από δουλειά σε δουλειά, για πάντα "προσωρινοί"  χωρίς δικαιώματα και μισθούς πείνας.
  • Προσθέτει νέα βάρη στις οικογένειές μας. Τα προαπαιτούμενα  φορτώνουν με νέους φόρους και χαράτσια τους γονείς μας, οι πλειστηριασμοί γενικεύονται στα λαϊκά σπίτια, πετσοκόβονται ακόμα και τα πενιχρά επιδόματα και συντάξεις. Ακόμη και σε οικογένειες που τα πράγματα δεν έχουν φτάσει στο απροχώρητο, το εισόδημά τους δεν επαρκεί για τη ζωή που ονειρευόμαστε, για τη ζωή που μας αξίζει.

ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΛΑΤΕΣ ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΟΥΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ-ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει τη βρώμικη δουλειά για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.  Σήμερα μας θέλουν πελάτες να πληρώνουμε τη μόρφωσή μας και αύριο φθηνούς εργαζόμενους για να προχωράνε τα κέρδη και οι επενδύσεις τους. Εμείς να ζούμε με κοινωνικά μερίσματα και ελεημοσύνες και αυτοί να παίρνουν ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις. Εμείς στην ανασφάλεια για μια ζωή για να είναι αυτοί σταθεροί και ανταγωνιστικοί. Ο λαός εγκλωβισμένος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και η χώρα ορμητήριο των δολοφόνων του ΝΑΤΟ για να κλείνουν μπίζνες και δουλειές ξένα και ντόπια μονοπώλια.

ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ!

Οι αγώνες μας από την αρχή της χρονιάς για τα συγγράμματα, τη φοιτητική μέριμνα, τις προσλήψεις προσωπικού, τη παιδαγωγική επάρκεια που έχουμε οργανώσει σε κάθε σχολή, τα φοιτητικά συλλαλητήρια που διοργανώσαμε σε κάθε πόλη ήταν μόνο η αρχή! Συντονίζουμε τα χτυπήματά μας, δυναμώνουμε τον αγώνα μας μπροστά στην απεργία μαζί με το λαό, στέλνουμε μήνυμα πως το δικαίωμά μας στη μόρφωση-τη δουλειά και τη ζωή δεν το διαπραγματευόμαστε.

Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ο καθένας μόνος του είναι ευάλωτος, εύκολος στόχος στα σχέδια που μας ετοιμάζουν. Η δύναμή μας είναι η οργάνωση, η αλληλεγγύη, η συλλογική δράση. Σαν μια γροθιά μέσα από τους συλλόγους μας, με συμμάχους μας  το λαό, τους εργαζόμενους μπορούμε να βάλουμε φρένο στην επίθεση που δεχόμαστε, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Κάνουμε πέρα τις δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής που στις σχολές  βάζουν εμπόδιο στον αγώνα μας, που έχουν στόχο οι σύλλογοι μας να γίνουν συνεργάτες των υπουργείων και των επιχειρηματιών.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ και ΔΝΤ ντόπιοι και ξένοι μεγαλοεπιχειρηματίες  ξέρουν πολύ καλά ότι όταν είμαστε ενωμένοι, οργανωμένοι και αποφασισμένοι να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας τους μπαίνουμε εμπόδιο στα σχέδιά τους. Για αυτό ετοιμάζουν νέο χτύπημα στην απεργία, το πιο σημαντικό όπλο που έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι και θα έχουμε εμείς σαν αυριανοί εργαζόμενοι για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας,  να αντιμετωπίσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, να τα βάλουμε με την εργοδοσία. Για αυτό επιδιώκουν στα αμφιθέατρα να μην κουνιέται φύλλο, θέλουν να γίνουμε η γενιά που θα δεχτεί να σκύψει το κεφάλι και να ζει στα λίγα.

ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ-

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΑΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Καλούμε κάθε φοιτητικό και σπουδαστικό σύλλογο, επιτροπή αγώνα, έτους και τμήματος, κάθε φοιτητή και σπουδαστή να συμβάλει στον κοινό μας αγώνα για τις σπουδές και τη ζωή που έχουμε ανάγκη. Στις 14 Δεκέμβρη να σημάνει συναγερμός σε κάθε σχολή, τμήμα και έτος.  Με κλειστές σχολές δίνουμε ραντεβού στους δρόμους μαζί με το λαό, τα σωματεία των εργαζομένων, το ΠΑΜΕ.

Μπαίνουμε μπροστά στην ενημέρωση, την αποκάλυψη της κυβερνητικής προπαγάνδας, στην οργάνωση της διεκδίκησης. Οργανώνουμε τη συζήτηση και δράση με συνελεύσεις ετών και τμημάτων, καλούμε γενικές συνελεύσεις για να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Συμμετέχουμε στην 8η Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ στις 10 Δεκέμβρη στο ΤΕΙ Πειραιά, για να συζητήσουμε, να ανταλλάξουμε προβληματισμούς για το πως θα δυναμώσει η μαχητική οργανωμένη διεκδίκηση των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων πανελλαδικά για τις σπουδές, τη δουλειά και τη ζωή που έχουμε ανάγκη κόντρα στα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεπιχειρηματιών .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη παιδεία στο ύψος των αναγκών. Δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους, κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.
  • Το πτυχίο μας μόνη προϋπόθεση για δουλειά, όχι στους μισθούς πείνας-κανείς κάτω των 751 ευρώ, να καταργηθεί ο απαράδεκτος διαχωρισμός άνω και κάτω των 25 ετών. Όχι στις κατηγοριοποιήσεις φοιτητών-ιδρυμάτων- πτυχίων και αποφοίτων που ενισχύονται με την εισαγωγή μονοετών και διετών σπουδών.
  • Μόνιμο και σταθερό προσωπικό με δικαιώματα.
  • Έξω οι εργολαβίες από τις σχολές και τις εστίες. 

Comments are closed.