Όχι στους πλειστηριασμούς και στις κατασχέσεις! Κανένας μόνος του απέναντι στα κοράκια και το κράτος τους!

Μετά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την «δίκαιη ανάτπυξη» έρχονται οι κατασχέσεις! Με το πολυνομοσχέδιο, που ψήφισε η κυβέρνηση, γενικεύονται και θωρακίζονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

  • Εκβιάζουν ότι θα βγάλουν τις οικογένειές μας στο δρόμο ακόμα και για χρέη 500€ προς το δημόσιο!!!
  • 1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι, με χρέη στην εφορία πάνω από 500€ βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους που είναι έτοιμο να εισπράξει και το τελευταίο ευρώ κάθε αντιλαϊκού φόρου που επιβλήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια.
  • Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και διογκώνονται.
  • 130.000 σπίτια έχουν συμφωνήσει να βγάλουν στο σφυρί μέχρι το 2021!!!

Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «έξοδος από τα μνημόνια» για εμάς και τις οικογένειές μας!

Αυτά έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να περάσει την 3η αξιολόγηση και να πάρει τα συγχαρητήρια των «θεσμών» και των μεγάλων επιχειρηματιών.

Τρίβουν τα χέρια τους οι τραπεζίτες και τα «κοράκια»  που θα εκβιάζουν το λαό για να πληρώσει και την τελευταία δεκάρα και αν δεν τα καταφέρει θα του παίρνουν το σπίτι! Τρίβουν τα χέρια τους οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές που οι τράπεζες θα ξεφορτωθούν τα «κόκκινα δάνεια» και θα μπορούν να μπουκώσουν με νέα δάνεια τα δικά τους «επενδυτικά σχέδια». Τρίβουν τα χέρια τους οι μεγαλοι επιχειρηματικοί όμιλοι από τις φοροαπαλλαγές, τις επιδοτήσεις, τα δώρα και προνόμια που εξασφάλισε για λογαριασμό τους η κυβέρνηση. Στις δικές τους τσέπες θα πάνε τα έσοδα από το «φορολογικό σαφάρι» και όχι για την παιδεία, την υγεία, τις δικές μας ανάγκες!

Η «δίκαιη ανάπτυξη» είναι στρωμένη με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, νέα αντιλαϊκά μέτρα για τους πολλούς, για να θωρακιστεί η κερδοφορία των λίγων.   

Είναι αδίστακτοι! Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες!

Γνωρίζουν καλά ότι οι φοιτητές και όλος ο λαός δεν θα επιτρέψουμε να ξεσπιτώσουν καμιά λαϊκή οικογένεια. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ρίχνει στάχτη στα μάτια με παχιά λόγια και επιδόματα πτωχοκομείου για την ακραία φτώχεια. Γι’ αυτό προχώρησε εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς, θέσπισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριαμσούς για να κάνει ήσυχη την βρωμοδουλειά της!

Γι΄αυτό έχει αμολήσει τα φερέφωνα της και τις παρατάξεις των προηγούμενων κυβερνήσεων μέσα στους συλλόγους μας για να κάτσουμε στα αυγά μας! Είναι επικίνδυνοι! Όχι μονο δεν παλεύουν ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά προπαγανδίζουν χυδαία ότι οι σύλλογοι μας δεν πρέπει να ασχολούνται με τέτοια θέματα! Δηλαδή δεν είναι υπόθεση των φοιτητών να υπερασπιστούν τους συμφοιτητές τους που ξεσπιτώνονται! Αυτοί που πρώτοι νομοθέτησαν τους πλειστηριασμούς και τη φοροληστεία τώρα κάνουν τους ανήξερους και μαλώνουν με το ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έφερε τα περισσότερα μνημόνια!

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Κανένας φοιτητής που κινδυνεύει από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς δεν είναι μόνος του! Απευθύνσου στο σύλλογο, την επιτροπή αγώνα στη σχολή σου!  Μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, μαζί με τα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές βάζουμε μπλόκο στα κοράκια και το κράτος τους!

Πάρε σήμερα στα χέρια σου την υπεράσπιση κάθε συμφοιτητή σου που θα βρεθεί στην μέγγενη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Αύριο μπορεί να είναι ο καθένας από μας σε αυτή τη θέση. Δυναμώνοντας τους αγώνες μας και την αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Μαζί με τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, έχουμε κοινά συμφέροντα, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τη δυναμική των αγώνων μας. Μπορούμε να διεκδικήσουμε σπουδές χωρίς εμπόδια και δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο που σπουδάζουμε!

Καλούμε κάθε φοιτητικό-σπουδαστικό σύλλογο να οργανώσει μαζί με εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μαθητές τις κινητοποιήσεις στις 21 Φλεβάρη, ημέρα γενίκευσης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.Στην Αθήνα συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στις 21 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας ενόψει της 1ης Μάη όπου ξεκινούν οι πλειστηριασμοί από το δημόσιο, για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Κατέβασε εδώ:
http://www.spoudastes.gr/wp-content/uploads/Ανακοίνωση-Μετώπου-Αγώνα-Σπουδαστών-για-Πλειστηριασμούς.pdf

Comments are closed.