Για τις εξελίξεις στο Φ.Π.Ψ.

Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών του ΦΠΨ ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές που φέρνουν στο τμήμα τους και για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους. Η πρόταση της κοσμητείας της Φιλοσοφικής γα το ΦΠΨ πατάει πάνω στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υποβαθμίζει τις σπουδές και τα πτυχία μας, ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων και την υποχρηματοδότηση. Πατάει πάνω στις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της ΕΕ για τη διαμόρφωση μιας τεράστιας κερδοφόρας «αγοράς» εκπαιδευτικών προϊόντων, πιστοποιήσεων, σεμιναρίων, μεταπτυχιακών κλπ.

Η πρόταση της κοσμητείας της Φιλοσοφικής γα το ΦΠΨ ενισχύει την εμπορευματοποίηση της Παιδείας αφού το μεν Τμήμα Φιλοσοφίας δημιουργείται για προσέλκυση ξένων φοιτητών που θα φοιτούν με δίδακτρα και το δε Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης δημιουργείται για να αποτελέσει αυτό την ¨Ειδική Δομή¨ που θα πουλά την παιδαγωγική επάρκεια με βάση τις επιταγές του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την απόσπαση της επάρκειας από τα πτυχία των καθηγητικών σχολών.

Ακριβώς επειδή οι αλλαγές αυτές γίνονται στη λογική του πανεπιστημίου-επιχείρηση και του φοιτητή-πελάτη, καλούμε κάθε φοιτητή να στηρίξει τον αγώνα των φοιτητών του ΦΠΨ και να παλέψουμε από κοινού για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, για δουλειά στο αντικείμενο που σπουδάζουμε με δικαιώματα.

Ενώνουμε την φωνή μας με τους φοιτητές του ΦΠΨ και διεκδικούμε:

  • Να απορριφθεί η πρόταση της κοσμητείας της Φιλοσοφικής για το ΦΠΨ.
  • Κρατική χρηματοδότηση, φοιτητική μέριμνα, σίτιση-στέγαση για όλους δωρεάν, μόνιμο και σταθερό προσωπικό με δικαιώματα.
  • Ενίσχυση σπουδών με διδακτικό προσωπικό, ολόπλευρη κάλυψη γνωστικού αντικειμένου, πρακτικές με την απαραίτητη στήριξη και μισθό.
  • Θέλουμε το πτυχίο μας να είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά. Καμία απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία των καθηγητικών σχολών.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής λειτουργίας των ιδρυμάτων.

Comments are closed.