Διαμαρτυρία φοιτητών στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου για τα προβλήματα σε Εστία και σχολές

Παράσταση διαμαρτυρίας στη σύγκλητο πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 1η Μάρτη Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι Σύλλογοι διαμαρτύρονται για μία σειρά ζητήματα, όπως το θέμα της σίτισης (με πολύ μικρές μερίδες από τη μία και με τους φοιτητές να βρίσκουν ακόμη και ζωύφια(!) μέσα στο φαγητό), αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες, όπου οι εστιακοί φοιτητές καλούνται να κάνουν μπάνιο χωρίς ζεστό νερό (λόγω έλλειψης πετρελαίου), ενώ υπάρχουν μόλις 2 πλυντήρια για 700 φοιτητές.

Από την πλευρά της η Πρυτανεία, αναστρέφοντας την πραγματικότητα, υποστήριξε ότι το φαγητό της εστίας είναι «μια χαρά» και πως δεν μπορεί να κάνει περισσότερα, πετώντας το μπαλάκι στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ που στα χαρτιά είναι διαχειριστής της κατάστασης για τα επόμενα 2 χρόνια.

Οι φοιτητές απαίτησαν επίσης λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στις σχολές (προβλήματα υποδομών, διπλής εξεταστικής για τους επί πτυχίο, απλήρωτων πρακτικών, διδάκτρων στα μεταπτυχιακά). Στην ουσία η στάση της πρυτανείας ήταν ότι αυτά θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα, κλείνοντας τα μάτια στα σχέδια της κυβέρνησης που υλοποιούνται ήδη για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι τονίζουν ότι δεν έχουν καμία αυταπάτη πως το κύριο πρόβλημα είναι η υποχρηματοδότηση και η κατεύθυνση της παράδοσης των Πανεπιστημίων στα χέρια των επιχειρήσεων και δηλώνουν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από τις απαιτήσεις τους με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

 

 

 

 

 Comments are closed.