Εξέταση στο διάδρομο αντί για το αμφιθέατρο για τους φοιτητές της πληροφορικής

Πάνω σε πάγκους που τοποθετήθηκαν στους διαδρόμους της σχολής (!) αναγκάστηκαν να δώσουν σχετική εξέταση σε μάθημα τη Δευτέρα 26 Φλεβάρη οι φοιτητές της Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επειδή δεν χωρούσαν όλοι στην ανάλογη αίθουσα. 

Το ΜΑΣ καταγγέλλει ανοιχτά το γεγονός, τονίζοντας πως «το να εξεταζόμαστε σε μάθημα μέσα σε αίθουσα όχι μόνο δεν είναι αυτονόητο, αλλά σε λίγο θα μας φτάσουν να το θεωρούμε και πολυτέλεια».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει επίσης πως «η κατάσταση είναι τουλάχιστον θλιβερή και σε καμία των περιπτώσεων δεν αντιπροσωπεύει τις σύγχρονες ανάγκες των φοιτητών. Αντίθετα, το γεγονός αγγίζει τα όρια του εξευτελισμού του δικαιώματός μας να σπουδάζουμε αξιοπρεπώς και στις κατάλληλες συνθήκες. Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται περίτρανα η έλλειψη σε υποδομές και εγκαταστάσεις του ΑΕΙ, πρόβλημα για το οποίο έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει το ΜΑΣ και που βάζει καθοριστικούς φραγμούς στο να μπορούμε να ανταποκριθούμε με επάρκεια στις απαιτήσεις του αντικειμένου μας».

Ακόμη, καταδεικνύεται το ποιος τελικά είναι ο υπεύθυνος για αυτήν την κατάντια στις σχολές με επισήμανση ότι «αυτά είναι τα αποτελέσματα που έχουν επιφέρει όλα αυτά τα νομοθετημένα μέτρα, τα οποία έχουν παρθεί με πρωτοστάτη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ -στα χνάρια των προηγούμενων- για την Παιδεία. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της προκλητικής υποχρηματοδότησης των σχολών μέσα στο πλαίσιο του 4ου μνημονίου. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της απαξίωσης των ζωών μας, που έχουν το θράσος να τα παρουσιάζουν και ως "κοινωνική πολιτική"».

Ακόμη καταγγέλλει τη στάση της παράταξης που έχει την πλειοψηφία του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου απέναντι στο γεγονός. Αυτή «ισούται χωρίς υπερβολές, με το απόλυτο τίποτα» διότι «είναι άμεση συνέπεια της μόνιμης ανυπαρξίας της από οποιοδήποτε ζήτημα αφορά τα ουσιαστικά συμφέροντα και ανάγκες του φοιτητή. Είναι άμεση συνέπεια της ανικανότητάς της να εκπροσωπεί τους σπουδαστές με σεβασμό και ευθύνη. Το μόνο που γνωρίζει πώς να προσφέρει απλόχερα είναι το κλίμα του συμβιβασμού, της αναμονής, της μοιρολατρίας και το χιλιοπαιγμένο ρόλο της διακοσμητικής γλάστρας».

Το ΜΑΣ ξεδιπλώνει μαχητικά και με δημιουργικότητα τη δράση του στο ΑΕΙ γύρω από το ζήτημα, καλώντας τους φοιτητές να γυρίσουν την πλάτη σε παρατάξεις και πολιτικές που θέλουν να τους μάθουν να σκύβουν το κεφάλι συμβιβαζόμενοι με τα ψίχουλα, να διεκδικήσουν συλλογικά παίρνοντας αγωνιστικές πρωτοβουλίες και να στηρίξουν το πλαίσιο πάλης του.

Comments are closed.