Ψήφισμα Φ.Σ. ενάντια στην Νατοϊκή Στρατιωτική άσκηση “Ηνίοχος 2018”

Αυτές τις μέρες διεξάγεται στη χώρα μας η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «Ηνίοχος 2018». Η συγκεκριμένη άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κύπρο, με μαχητικά και άλλα αεροσκάφη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού! Οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν έχουν καμία δουλειά να “εκπαιδεύουν” τους στρατούς που δολοφονούν τους λαούς όπως της Συρίας, της Παλαιστίνης, του Ιράκ, να "συνεκπαιδεύονται" μαζί με κράτη που εξόπλισαν και στήριξαν τους τζιχαντιστές για να τους αξιοποιήσουν για το μοίρασμα των αγορών και του πλούτου της Μέσης Ανατολής.

Καταγγέλλουμε και καλούμε τους φοιτητές να δηλώσουν την αντίθεση τους στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Ηνίοχος 2018» .

 Μάλιστα η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιείται σε μια περίοδο που φουντώνουν όλο και περισσότερο τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου των στρατιωτικών και οικονομικών σχεδίων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην περιοχή αυξάνοντας κατακόρυφα τους κινδύνους για το λαό μας ενώ παράλληλα εξωραΐζει το ρόλο του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Προχωράει στη δημιουργία νέων βάσεων για τους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, όπως στην Αλεξανδρούπολη και στη Σύρο, ενώ αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες όπως στη Σούδα, ετοιμάζεται να τοποθετήσει μέχρι και πυρηνικά όπλα στον Άραξο, δίνει 4,2 δισ από τις τσέπες του λαού μας για Νατοϊκό εξοπλισμό και στέλνει Έλληνες στρατιωτικούς σε 13 αποστολές ανά τον κόσμο!

Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την άμυνα και την προστασία του λαού μας! Γίνονται για να "αναβαθμίσουν" οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι το ρόλο τους στην περιοχή, για να αυξήσουν τα κέρδη τους και να συμμετέχουν στην μοιρασιά της λείας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Για αυτά δεν διστάζουν να μπλέξουν τον ελληνικό λαό σε πολεμοκάπηλα σχέδια και θανάσιμους ανταγωνισμούς, να μετατρέψουν την χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ.

 

 

Δεν τσιμπάμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης, της ΝΔ και άλλων κομμάτων να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό, να μας πείσουν ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μας προστατεύουν!

Με τα ίδια μας τα μάτια βλέπουμε καθημερινά τα μέτωπα του πολέμου να μαίνονται στη Συρία, το Λίβανο, την Παλαιστίνη, το Αφρίν, την Ουκρανία! Βλέπουμε το Αιγαίο να γίνεται "σουρωτήρι" από τις τουρκικές παραβιάσεις, την τουρκική αστική τάξη να αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα και διεθνείς συνθήκες.

Οι λαοί της περιοχής δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας. Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό από όλες τις μεριές. Δηλώσεις όπως αυτές του Καμμένου και του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Ελλάδα «που δεν έχει το έδαφος εκείνο που ιστορικά θα της αναλογούσε» το μόνο που κάνουν είναι να ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά του εθνικισμού.

Όλες αυτές οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η προσπάθεια εφησυχασμού εκ μέρους της κυβέρνησης είναι προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού μας, έτσι ώστε να μην αντιδράσει, να μην τους χαλάσει τα σχέδια!

 

Το ΝΑΤΟ είναι δολοφόνος των λαών, όχι προστάτης του!

Το ΝΑΤΟ έχει στα χέρια του το αίμα χιλιάδων εργαζόμενων, νέων ακόμα και μικρών παιδιών από δεκάδες χώρες, από τη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία σήμερα! Πρωτοστάτησε και στήριξε πολύπλευρα τη Χούντα, "νίπτει τας χείρας του" στις εκατοντάδες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, στον πρόσφατο εμβολισμό ελληνικού πλοίου μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στηρίζει το γκριζάρισμα του Αιγαίου από την τουρκική κυβέρνηση. Ακόμα και μπροστά στη σύλληψη των ελλήνων στρατιωτικών κρατάει στάση Πόντιου Πιλάτου, καλώντας «τους συμμάχους να τα βρουν μεταξύ τους»!

Το ΝΑΤΟ δεν βρίσκεται στη χώρα μας για την προστασία κανενός από εμάς! Βρίσκεται για να προωθήσει τα στρατιωτικά και οικονομικά του σχέδια κόντρα στη Ρωσία και την Κίνα εξασφαλίζοντας τα κέρδη των αμερικανικών και άλλων μονοπωλιακών ομίλων.

Κόντρα στην επικίνδυνη κλιμάκωση των ανταγωνισμών, τα πολεμικά σχέδια, τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό, οι φοιτητές παλεύουμε μαζί με τους λαούς της περιοχής για να ζήσουμε ειρηνικά, με τον κάθε λαό κυρίαρχο στον τόπο του.

 

Διεκδικούμε:

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από τις σχολές μας. Καμία έρευνα για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς!
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.
  • Καμία αλλαγή συνόρων.
  • Λέμε ΌΧΙ στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.

Κατέβασε εδώ:
http://www.spoudastes.gr/wp-content/uploads/ΗΝΙΟΧΟΣ-2018.pdf

Comments are closed.