Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική – Αντιπολεμική Συναυλία στο ΕΜΠ

Συναυλία, με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού, αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή και την χώρα που εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, διοργάνωσαν την Τρίτη 27 Μάρτη, οι Επιτροπές Αγώνα ΕΜΠ του ΜΑΣ.

Στην συναυλία, η οποία ήταν αρκετά μαζική, ακούστηκαν τραγούδια για την προσφυγιά από φοιτητικό συγκρότημα, γράφτηκαν και ακούστηκαν αντιΝΑΤΟικά – αντιφασιστικά συνθήματα. Μάλιστα στο τέλος της συναυλίας, οι φοιτητές του ΕΜΠ, στα πλαίσιο της καμπάνιας της ΠΣΟ και του ΠΑΜΕ για την απελευθέρωση της Αχέντ Ταμίμι και τη λευτεριά του Παλαιστινιακού λαού, τράβηξαν φωτογραφία κρατώντας τη σχετική αφίσα.

Οι Επιτροπές Αγώνα ΕΜΠ του ΜΑΣ αναφέρουν: «Ο πόλεμος στη Συρία συνεχίζεται και παίρνει νέα τροπή με την τουρκική εισβολή και κατάληψη του Αφρίν. Η επιθετικότητα του Ισραήλ και η καταστολή προς τον λαό της Παλαιστίνης εντείνονται. Οι ανταγωνισμοί των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των χωρών τους για την εξασφάλιση μεγαλύτερων μεριδίων στις αγορές, τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας συνοδεύονται και από τη συγκέντρωση στρατευμάτων και πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση προς όφελος των κερδών των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή. Η πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι μόνο αντιλαϊκή, είναι και επικίνδυνη! Πάντα ταγμένη στην εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική στο εσωτερικό της χώρας, οξύνει την καταστολή, ενώ παράλληλα δίνει "γην και ύδωρ" στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ. Η αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας αναβαθμίζεται ενώ θα παραχωρηθούν και νέες στην Αλεξανδρούπολη και στη Σύρο. Παράλληλα αμερικάνικα drones έχουν εγκατασταθεί στη Λάρισα, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες στη βάση στον Άραξο για την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων.

Καλούμε κάθε φοιτητή, μέσα από το Σύλλογό του, να δώσει ζωντάνια στο φοιτητικό κίνημα, να δυναμώσει την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, κόντρα στις κυβερνήσεις, που πάνω στο τσάκισμα των δικών μας δικαιωμάτων, χτίζουν τη δίκαιη ανάπτυξη του κεφαλαίου. Οι φοιτητές του Πολυτεχνείου, μέσω αυτής της συναυλίας στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης με τους άλλους λαούς και διεκδικούμε:

 • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.

 • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

 • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

 • Καμία αλλαγή συνόρων.

 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας. Όχι στις πολεμικές δαπάνες ΝΑΤΟικών πολεμικών σχεδιασμών.

 • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ. Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 • Να απομονώνεται όπου πάει να ξεμυτίσει η ναζιστική – εγκληματική Χρυσή Αυγή.

 • Απευθείας, ασφαλής μεταφορά των προσφύγων – μεταναστών από τις χώρες πρώτης υποδοχής, αλλά και από τα ελληνικά νησιά στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ και με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων που απορρέουν από την προσφυγική τους ιδιότητα.

 • Πλήρης σεβασμός της Συνθήκης της Γενεύης και του διεθνούς Δικαίου για τους πρόσφυγες.

 • Γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού διάσωσης καθώς και υποδοχής, περίθαλψης και καταγραφής, με ευθύνη αποκλειστικά του κράτους, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ.

 • Δημιουργία δημόσιων, αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας, που θα λειτουργούν με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Για το σκοπό αυτής της φιλοξενίας μπορούν να αξιοποιηθούν και να μετασκευαστούν ανενεργά στρατόπεδα, αχρησιμοποίητα κτίρια, εκτάσεις και εγκαταστάσεις του Δημοσίου κ.λπ., με κριτήριο την ικανοποίηση των αναγκών των προσφύγων, αλλά και των κατοίκων της περιοχής».

Comments are closed.