Εκδηλώσεις Φοιτητικών Συλλόγων για την εργασιακή προοπτική των αποφοίτων (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)

Με κύριο αίτημα την ολοκληρωμένη μόρφωση και τη δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών, Φοιτητικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μετά από πρωτοβουλία των δυνάμεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, διοργανώνουν εκδηλώσεις – ημερίδες για την εργασιακή προοπτική των αποφοίτων τους.

Στο ερώτημα «Μετά το πτυχίο τι;» οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απαντάνε πως ο ατομικός αγώνας για περισσότερα εφόδια πρέπει να συνδυαστεί με το συλλογικό αγώνα για ολοκληρωμένη μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα.

Τα αιτήματα που θα αναδειχθούν στις ημερίδες αυτές είναι πως το πτυχίο πρέπει και μπορεί να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος, πως πρέπει να υπάρχει ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο με όλη τη γνώση σε αυτό, πως τα εργασιακά δικαιώματα των αποφοίτων να κατοχυρώνονται με συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα οι ορισμένες ημερίδες – εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν στις 10 Μάρτη, συνεχίζονται σήμερα Τρίτη 27 Μάρτη με την ημερίδα που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Ιατρικής «Για τους γιατρούς του αύριο», στην αίθουσα του 2ου έτους.

Ομιλητές θα είναι ο Έκτορας Γάζος, ειδικευόμενος γυναικολόγος στη Γερμανία, Μάκης Αραβάνης, ειδικευμένος παθολόγος, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) και Μπάμπης Παππάς, ειδικευμένος νεφρολόγος, γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Comments are closed.