Κανένας φοιτητής να μην δεχτεί να κάνει πρακτική άσκηση για τους φονιάδες του ΝΑΤΟ!

Την ίδια ώρα που το ΝΑΤΟ σκορπά το θάνατο στο συριακό λαό, οργή προκαλεί η ανακοίνωσή του που καλεί φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους άσκηση σε αυτό!

Μάλιστα στην προκύρηξη του καλεί τους φοιτητές να κάνουν πρακτική στο ΝΑΤΟ για να συμβάλλουν «στην ασφάλεια των χωρών-μελών του και στη διατήρηση της ειρήνης και της δημοκρατίας».

Για ποια «ασφάλεια των κρατών-μελών» μιλάνε όταν το ΝΑΤΟ :

  • δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του (πχ Ελλάδας-Τουρκίας), θεωρεί το Αιγαίο «κοινό επιχειρησιακό» χώρο;
  • μεσω δηλώσεων του Γενικού Γραμματέα του αναγνωρίζει τους τουρκικές αμφισβητήσεις στο Αιγαίο και καλεί τις δυο χώρες «να τα βρούνε», δηλαδή να παζαρέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;
  • στηρίζει ή ανέχεται πραξικοπήματα (πχ στήριξη της χούντας στην Ελλάδα);

Για ποια «ειρήνη και δημοκρατία» μιλάνε όταν:

  • έχουν μακελέψει δεκάδες λαούς σε όλη τη γη; Από την Ουκρανία, μέχρι τη Συρία, το Ιρακ, τη Λιβύη έχουν ανάψει τη φωτιά του πολέμου;
  • έχουν ξεριζώσει εκατομμύρια ανθρώπους από τις χώρες τους;
  • απειλούν με γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή μας, συγκεντρώνοντας τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία;
  • το Ισραήλ, μέλος του ΝΑΤΟ, εγκληματεί ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης;

 

Καμία διευκόλυνση- καμία υπηρεσία στους φονιάδες των λαών!

Η νεολαία, όπως αγωνίζεται ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας, έτσι δεν ανέχεται η επιστήμη και η έρευνα να υποτάσσονται σε πολεμικά σχέδια! Κανένας νέος να μην δεχτεί να θέσει την επιστήμη, την έρευνα, την εργασία του στην υπηρεσία εγκλημάτων, να δικαιολογεί τις επεμβάσεις, να γίνει συνένοχος!

Θέλουμε η επιστήμη και η έρευνα να αξιοποιείται για τις κοινωνικές ανάγκες, για να ανεβαίνει το επίπεδο ζωής του λαού μας, για να γίνεται γέφυρα φιλιάς μεταξύ των λαών! Όχι για να φτιάχνουμε «έξυπνες βόμβες», να εφευρίσκουμε προσχήματα για την σφαγή άλλων λαών, να συγκαλύπτουμε το ρόλο ιμπεριλαστικών οργανισμών όπως το ΝΑΤΟ!

Καλούμε κάθε φοιτητικό-σπουδαστικό σύλλογο να καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και να καλούμε κάθε φοιτητή-σπουδαστή να μην δεχτεί να κάνει πρακτική άσκηση για την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ.

Comments are closed.