Με επιτυχία η εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα ΗΜΜΥ του ΜΑΣ με θέμα «Μετά το πτυχίο τι;» στην Ξάνθη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24/3 στο χώρο του Πανεπιστημίου, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΜΑΣ, με τίτλο «Μετά το πτυχίο τι;».

Στην εκδήλωση πραγματοποίησαν ομιλίες οι Σταύρος Αρέστης και Νέστορας Τσιβράς, μέλη του ΣΕΤΗΠ και ο Ορέστης Λιώλης, υποψήφιος Διδάκτορας ΗΜΜΥ του ΔΠΘ.

Οι Στ. Αρέστης και Ν Τσιβράς μετέφεραν μια ζωντανή εικόνα από τις συνθήκες εργασίας και την κατάσταση που επικρατεί για τους εργαζόμενους σε μεγάλες εταιρίες τηλεπικοινωνιών και ανάπτυξης λογισμικού, καθώς και για τους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι μέσα απ’ το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με πρόσφατο αυτόν για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης.

Ο Ορ. Λιώλης αναφέρθηκε στις συνθήκες και στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ένας φοιτητής που αποφασίζει να συνεχίσει τις σπουδές του με σκοπό είτε την απόκτηση ενός μεταπτυχιακού διπλώματος, είτε σαν υποψήφιος διδάκτορας ασχολούμενος με την έρευνα.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Κλείνοντας, οι ομιλητές τόνισαν τη σημασία κοινής πάλης φοιτητών και εργαζομένων, συνολικά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ενάντια στον κοινό αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τους μεγαλοβιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, συνολικά την αστική τάξη.

Comments are closed.