Παρέμβαση της Επιτροπής Αγώνα Εστιακών του ΤΕΙ Καβάλας για τα τεράστια προβλήματα στις εστίες

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Μάρτη από την Επιτροπή Αγώνα Εστιών κινητοποίηση και παρέμβαση στον πρόεδρο του ΤΕΙ Καβάλας για τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στις εστίες, αλλά και στο ίδιο το ΤΕΙ.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, τα δωμάτια των εστιών αρκούν μόνο για 400 σπουδαστές, ενώ οι αιτήσεις που γίνονται κάθε χρόνο είναι πολλαπλάσιες. Τα κτίρια και οι υποδομές των εστιών βρίσκονται σε τραγική κατάσταση με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στη διαμονή των φοιτητών. Οι σπουδαστές μένουν δύο – δύο μέσα σε 10 τ.μ., τα μπάνια είναι κοινόχρηστα, σε ορισμένους διαδρόμους μάλιστα δε λειτουργούν καν, ενώ είναι δεδομένη η έλλειψη ζεστού νερού και θέρμανσης ακόμα και μέσα στο χειμώνα. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν η πλήρης απουσία φύλαξης και η έλλειψη κοινόχρηστων χώρων.

Η διοίκηση του ΤΕΙ από την πλευρά της δήλωσε για άλλη μια φορά άμοιρη ευθυνών και πέταξε την μπάλα στην εξέδρα.

Οι σπουδαστές έδωσαν ραντεβού για συνέχιση του αγώνα και των κινητοποιήσεών, δηλώνοντας ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις της διοίκησης και ότι η μοναδική λύση θα είναι η πίεση από τον οργανωμένο αγώνα μέσα στις εστίες, μέσα στο ΤΕΙ.

Απαιτούν:

  • Να μη μείνει κανείς έξω από το δικαίωμα της δωρεάν σίτισης και στέγασης.

  • Άμεση χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των φοιτητών με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής (ζεστό νερό, ηλεκτρικές συσκευές κ.λπ.)

  • Να υπενοικιαστούν δωμάτια στα ξενοδοχεία για να στεγαστούν όλοι οι φοιτητές που κάνουν αίτηση. Ούτε σκέψη για νοίκι και δίδακτρα.

  • Άμεση ανέγερση εστιών με ευθύνη του κράτους.

  • Δωρεάν σπουδές για όλους.

Comments are closed.