38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ

Η νεολαία μαζί με το λαό στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας!
Συμμετέχουμε στην Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης! Όλοι στην συγκέντρωση την Κυριακή 13/5 στις 18:30 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Την Κυριακή 13 Μάη θα πραγματοποιηθεί στην Αττική η 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης που διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται δεκάδες κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης.

 Η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης καθιερώθηκε από τον δολοφονημένο αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος πρώτος μαζί με λίγους ακόμα αγωνιστές έκανε την 1η μαραθώνια πορεία ειρήνης στις 21 Απριλίου 1963, παρά την κρατική απαγόρευση και τις συλλήψεις.

 Στα βήματά του συνεχίζουμε! Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!!!

Σήμερα η επικίνδυνη κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών ξαναχαράζει τα σύνορα, ματώνει τους λαούς, αυξάνει τα προσφυγικά κύματα, απειλεί με γενίκευση του πολέμου στην περιοχή μας! Από τη Συρία, την Υεμένη, τη Λιβύη, το Ιράκ, την Ουκρανία, την Παλαιστίνη, όλη η περιοχή μας φλέγεται!  

Καμιά επανάπαυση. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα δεν μπορεί να πει κανένας: "Δεν τρέχει τίποτα". Η θέση της νεολαίας είναι στον αγώνα του αντιπολεμικού, αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Στον αγώνα για την καταδίκη της εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς και πολέμους! Με τη μετατροπή της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, με τους υπέρογκους πολεμικούς ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς που δεν αφορούν την άμυνα της χώρας, με κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με κράτη-δολοφόνοι όπως το Ισραήλ, με το ξέπλυμα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Με την καταστολή ενάντια σε όποιον διαμαρτύρεται και την ανοχή σε φασιστικές-εθνικιστικές δυνάμεις, σε δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες όπως στη Μυτιλήνη. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση έχει κηρύξει τον "πόλεμο" στα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας με τις περικοπές για την Παιδεία, την εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, την εργασιακή ζούγκλα για τους νέους, τους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών.

Απαντάμε με μαζική δράση! Με καταδίκη της εμπλοκής της χώρας μας στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών! Με ένταση της αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους! Με αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις-Επιστροφή όλων των    στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
  • Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις και τα στρατηγεία.
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

 

Κατέβασε εδώ:
http://www.spoudastes.gr/wp-content/uploads/ανακοινωση-ΜΑΣ-για-μαραθωνια-πορεία.pdf

Comments are closed.