Απόφαση φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων της Πάτρας Για την προκλητική στάση της Ασφάλειας Πατρών απέναντι στον Πρόεδρο του Σ.Σ. ΣΤΕ ΤΕΙ Πάτρας

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Ασφάλειας και της Αστυνομίας στην Πάτρα, που προχώρησαν την Δευτέρα 18 Ιούνη σε απαγγελία κατηγοριών στον πρόεδρο του Σπουδαστικού Συλλόγου ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, επειδή συμμετείχε σε αντιπολεμική κινητοποίηση ενάντια στο αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας.

Ήταν δεκάδες οι εκδηλώσεις οργής και αγανάκτησης της νεολαίας το προηγούμενο διάστημα, που στόχο είχαν τη διαμαρτυρία, την καταδίκη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας, επέμβαση που ενεργά στηρίχτηκε από την ελληνική κυβέρνηση.

Η στάση της ασφάλειας προκαλεί την αγανάκτηση κάθε φοιτητή και σπουδαστή που δεν ανέχεται το άδικο και αγωνίζεται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τον πόλεμο! Οι μεθοδεύσεις τις ασφάλειας ξεπέρασαν κάθε όριο. Την είχαν «στημένη» στον πρόεδρο της ΣΤΕΦ και χωρίς καμία επίσημη προειδοποίηση, τον πλησίασαν στο δρόμο στις 15 Ιούνη, ζήτησαν ταυτότητα, διεύθυνση και τηλέφωνο και τον κάλεσαν στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να εξηγήσουν το λόγο! Στις 18 Ιούνη και ενώ τελικά είχε κληθεί ως μάρτυρας στο αστυνομικό τμήμα, οι αρχές του απήγγειλαν κατηγορίες για τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση, μεθοδεύοντας έτσι την διαδικασία και αντιμετωπίζοντας τον εξαρχής ως κατηγορούμενο!

Δεν είναι τυχαία η περίοδος που οξύνεται η καταστολή απέναντι στην νεολαία! Εμπλέκουν για την χώρα μας σε επικίνδυνες εξελίξεις, στηρίζουν τους δολοφόνους των λαών του ΝΑΤΟ παρέχοντας τους γη και ύδωρ !!! Τους ενοχλεί λοιπόν ιδιαίτερα η φωνή της νεολαίας, που αντιστέκεται στα εγκληματικά τους σχέδια! Ενοχλούνται από την νεολαία που δεν αποδέχεται να γίνει συνένοχος στο έγκλημα κατά των λαών!

Καταδικάζουμε την στάση των αρχών απέναντι σε αγωνιστές, απέναντι στον Πρόεδρο του Σπουδαστικού Συλλόγου. Δεν τρομοκρατούμαστε, ούτε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, όσο και αν η κυβέρνηση εντείνει την καταστολή και επιχειρεί με τέτοιες μεθόδους να μας φοβίσει. Η προσπάθειά τους να τηρηθεί σιγή νεκροταφείου, θα πέσει στο κενό.

 

Οι φοιτητικοί σύλλογοι Φυσικού, Μηχανικών Η/Υ, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΤΕΦ , ΣΕΥΠ

 

Αποφάσεις καταδίκης αυτών των μεθοδεύσεων έχουν πάρει μέχρι στιγμής οι σύλλογοι του ΑΠΘ: Πολιτικού, ΕΜΜΕ, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Φιλολογικού, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, Αρχιτεκτονικής, Φυσικού.

Comments are closed.