Οι φοιτητές και οι σπουδαστές μαζί με το λαό! Κόντρα στα «παραμύθια» και την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ

Όλοι στο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 18.00. Στην Αθήνα στο συλλαλητήριο 13 Σεπτέμβρη με το ΠΑΜΕ

Η κυβέρνηση μπροστά στη ΔΕΘ ετοιμάζει το νέο επεισόδιο του παράστασης περί «τέλους των μνημονίων» και «δίκαιης ανάπτυξης».

Η κοροϊδία και η αντιλαϊκή πολιτική δε μπορούν να κρυφτούν πίσω από φιέστες!

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να μας πείσει ότι η «μεταμνημονιακή περίοδος» θα φέρει καλύτερες μέρες για τις σπουδές και το μέλλον μας, δε μπορεί να κρύψει ότι παραμένουν ακέραιοι οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι, θα πληρώνουμε ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060 (όταν δηλαδή ο σημερινός πρωτοετής θα είναι 60 χρονών!), ενώ η χρηματοδότηση των σχολών μας καθηλώνεται και βρίσκεται μόνιμα υπό την απειλή του «αυτόματου κόφτη» δαπανών.

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» τη ζει ήδη το 36% των αποφοίτων που είναι άνεργοι, το 57% των εργαζόμενων πτυχιούχων που αμείβεται με 400-800 ευρώ! Την έζησαν το καλοκαίρι οι χιλιάδες φοιτητές που εργάστηκαν στον τουρισμό ανασφάλιστοι, σε εξαντλητικές συνθήκες ενώ οι ξενοδόχοι μετράνε κέρδη δισεκατομμυρίων! Την βλέπουν μπροστά τους οι πρωτοετείς συνάδελφοι που αναζητούν στέγη. Με τις εστίες να μην αρκούν αφού το κράτος κόβει από τη φοιτητική μέριμνα για να μπουκώνει με χρήμα εργολάβους και μεγαλοεπιχειρηματίες.  Με τα νοίκια να εκτοξεύονται για να βγάζουν κέρδη τα μεγάλα μεσιτικά γραφεία. Την αντιμετωπίζουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές με την επιβολή διδάκτρων σε 283 ΠΜΣ περισσότερα από πέρσι.

Παλεύουμε για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, για δουλειά με δικαιώματα!

Όλοι εμείς που έχουμε όνειρα και θέλουμε να μάθουμε ολοκληρωμένα την επιστήμη μας για να προσφέρουμε στο λαό μας έχουμε ανάγκη:

  • Τα ιδρύματά μας να έχουν επαρκή κρατική χρηματοδότηση με βάση τις ανάγκες μας και όχι να ρημάζουν την ώρα που δίνονται κάθε χρόνο 4 δις στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ.
  • Να μπορούμε να σπουδάζουμε δωρεάν και απρόσκοπτα. Ούτε 1 ευρώ για σίτιση-στέγαση-βιβλία-αναλώσιμα-μετακινήσεις. Να καταργηθούν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά.
  • Να μην παρατήσει κανένας φοιτητής τις σπουδές του γιατί δεν μπορεί να αντέξει το κόστος τς στέγασης. Να δοθεί άμεσα έκτακτο στεγαστικό επίδομα για όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους. Να υπενοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία για όσους έκαναν αίτηση και δεν μπήκαν σε εστία. Να ανεγερθούν νέες εστίες στην ευθύνη του κράτους χωρίς ιδιώτες και νοίκια.
  • Να υπάρχει ένα πτυχίο, πανεπιστημιακού επιπέδου για κάθε αντικείμενο. Κόντρα στα  πτυχία πολλών ταχυτήτων σε κάθε επάγγελμα για να «τρωγόμαστε» μεταξύ μας και να επιλέγουν τα αφεντικά τον πιο φθηνό και αναλώσιμο.
  • Το πτυχίο μας να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα, κόντρα στις κατευθύνσεις κυβέρνησης-ΕΕ που μας βάζουν σε ένα ασταμάτητο κυνήγι πανάκριβων πιστοποιήσεων και εξετάσεων.
  • Να βρίσκουμε δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενό μας και όχι δουλειά με ωράρια-λάστιχο, υποκατώτατους μισθούς και ημερομηνία λήξης.

Μπροστά στην περαιτέρω εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς δε σιωπούμε!

Φέτος στη ΔΕΘ τιμώμενοι είναι τα αμερικάνικα μονοπώλια, που επιδιώκουν να αποσπάσουν μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία, τις αγορές και τον πλούτο της περιοχής μας. 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες μπλέκοντας το λαό μας σε επικίνδυνους ανταγωνισμούς, για τα κέρδη των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. Μετά με τη συμφωνία-«συστατική επιστολή» για να αλυσοδεθεί ο γειτονικός λαός της ΠΓΔΜ στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, συνεχίζει να παίζει το ρόλο του σημαιοφόρου στα επικίνδυνα σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ στα Βαλκάνια.

Κανένας δε μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια όταν αυτοί που έχουν μακελέψει ολόκληρους λαούς μιλάνε ξανά για αλλαγές συνόρων στην περιοχή, βγάζουν τα μαχαίρια για να μοιράσουν την ‘’πίτα’’ των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς της.

Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας στη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις στην περιοχή και απαιτούμε:

  • Άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς!
  • Όχι στην υποταγή της έρευνας, των πανεπιστημίων στα δολοφονικά σχέδια του ΝΑΤΟ!
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γέμισε τη χώρα, από τον Έβρο ως την Κρήτη! Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια!

Κανένας συμβιβασμός! Καμία αναμονή! Τις καλύτερες μέρες μας θα τις κερδίσουμε με την πάλη μας!

Μόνο ο δρόμος του αγώνα και της συλλογικής διεκδίκησης μπορεί να φέρει καλύτερες μέρες για τις σπουδές και το μέλλον μας. Η αναμονή, η λογική του «τίποτα δεν αλλάζει» βολεύει αυτούς που θέλουν να ‘’μας αλλάξουν τα φώτα’’, να συνεχίσουν την αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή τους πολιτική.

Μαζί φοιτητές και σπουδαστές οργανωμένοι μέσα στους συλλόγους μας, από κοινού με τους εργαζόμενους γονείς μας έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω!


Comments are closed.