Φοιτητές και σπουδαστές παλεύουμε μαζί για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας!

Μετά τη ψήφιση του νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής πριν μερικούς μήνες, ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση σε σχέση με τη συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ιόνιων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές, αναγνωρίζοντας την αυτονόητη ανάγκη αναβάθμισης των σπουδών μας, όλο το προηγούμενο διάστημα διεκδικήσαμε να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας, να περιέχεται όλη η απαραίτητη γνώση για το επάγγελμά μας στο πτυχίο, να υπάρχει ένα πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο, το οποίο και να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο που σπουδάζουμε.

Οι δίκαιες διεκδικήσεις μας όχι μόνο δεν καλύπτονται αλλά βρίσκουν απέναντι το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε. Τα κριτήρια με τα οποία διαμόρφωσε και θα εφαρμόσει το νομοσχέδιο η Κυβέρνηση δεν έχουν να κάνουν με τις ανάγκες των φοιτητών και του λαού. Οι αλλαγές αυτές έρχονται να εξυπηρετήσουν την προσαρμογή των σχολών μας ως προς τη δομή και το περιεχόμενό τους με τις ανάγκες της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών των κλάδων που ιεραρχούνται στις συγκεκριμένες περιοχές, με την ανάπτυξη της έρευνας να είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους. Αυτά την ώρα που θα παραμείνουν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, η υποχρηματοδότηση, η άθλια κατάσταση που απορρέει από αυτά στη φοιτητική μέριμνα. Παράλληλα εντείνεται η κατηγοριοποίηση Ιδρυμάτων, πτυχίων και αποφοίτων, με την ίδρυση διετών προγραμμάτων ενώ η Κυβέρνηση διατηρεί και ενισχύει καθημερινά τον εργασιακό μεσαίωνα που περιμένει τους αποφοίτους.

Καλούμε τους φοιτητές και σπουδαστές της Ηπείρους και του Ιονίου σε επαγρύπνηση! Να μπουν αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα τους κόντρα στα σχέδια Κυβέρνησης-ΕΕ-μεγαλοεπιχειρηματιών, για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, για δουλειά πάνω στο αντικείμενό μας με σύγχρονα δικαιώματα!

Comments are closed.