Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φυσικού, Μαθηματικού, Αρχιτεκτόνων, ΣΕΜΦΕ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Νοσηλευτικής, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Τουρκικών Σπουδών, Οικονομικού, Πολιτικού, Νομικής, ΝΦΕΕΜΠ, ΦΕΑ

Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα

Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που σπέρνει σε όλη τη χώρα στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης περιλαμβάνουν την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, την πρόθεση για μεταφορά πυρηνικών στον Αραξο, τα αμερικανικά «drones» στη Λάρισα, τα AWACS στο Άκτιο, τις συνεκπαιδεύσεις στην Ανδραβίδα, τη βάση των αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, τη στάθμευση άλλων ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, τη μετατροπή του Νεωρίου της Σύρου σε «μίνι Σούδα», τα σχέδια για αξιοποίηση υποδομών στο Καστέλι και στο Τυμπάκι της Κρήτης, την πρόταση για νέα βάση στην Κάρπαθο. Όλη η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία.

Οι βάσεις αυτές δεν προστατεύουν τον ελληνικό λαό και τα σύνορα της χώρας. Είναι οι «υπηρεσίες» της ελληνικής κυβέρνησης σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα τη συμμετοχή ελληνικών μονοπωλίων στη μοιρασιά της λείας από τους πολέμους και τις επεμβάσεις. Είναι βάσεις-ορμητήρια πολέμου ενάντια στους λαούς της περιοχής, όπως της Συρίας! Είναι βάσεις-καρφί στο μάτι της Ρωσίας στην περιοχή. Αύριο πιθανό να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων από τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι επικίνδυνες για τον ελληνικό λαό και τους νέους.

Οι νέες βάσεις έρχονται να προστεθούν στα 4 δις που δίνουμε κάθε χρόνο για τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς την στιγμή που για την παιδεία «δεν υπάρχει φράγκο». Στις 13 αποστολές ελληνικών στρατευμάτων εκτός συνόρων.

Οι φοιτητές δεν εγκρίνουμε την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Τη μετατροπή της χώρας μας σε ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο. Οι νέοι και οι λαοί της περιοχής δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, έχουμε κοινές ανάγκες, αντιπαλεύουμε τον πόλεμο και τα συμφέροντα που τον γεννούν.

Διεκδικούμε:

  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία αλλαγή συνόρων!
  • Έξω το ΝΑΤΟ από τις σχολές μας. Καμία έρευνα για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς!
  • Να σταματήσουν οι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.

Comments are closed.