Δελτίο Τύπου για τα φοιτητικά συλλαλητήρια της 1ης Νοέμβρη – Στις 2 Δεκέμβρη η 9η Πανελλαδική Συνάντηση του ΜΑΣ

Εκτελεστική Γραμματεία

Χαιρετίζουμε τα μαχητικά και μαζικά συλλαλητήρια, τους χιλιάδες φοιτητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των 83 φοιτητικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα και ένωσαν τη φωνή τους ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.

Οι χιλιάδες φοιτητές σήμερα στέλνουμε ένα μαχητικό, ξεκάθαρο μήνυμα απέναντι στην κυβέρνηση, την ΕΕ, τους επιχειρηματικούς ομίλους που όλοι μαζί χτυπάνε τις σπουδές και το μέλλον μας.

Δε σκύβουμε τo κεφάλι στην επίθεση στα δικαιώματα μας! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Απαιτούμε να αποσυρθεί το σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που εμπορευματοποιεί και υποβαθμίζει περαιτέρω τις σπουδές μας. Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για την παιδεία στο ύψος των αναγκών μας. Δωρεάν σπουδές για όλους και κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά. Το πτυχίο μας να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά στο αντικείμενό μας!

Δεν τσιμπάμε στα παραμύθια της κυβέρνησης για τη «δίκαιη ανάπτυξη», την «έξοδο από τα μνημόνια», με τα οποία θέλει να μας κάνει να κάτσουμε στα αυγά μας.

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους κόντρα στο σχέδιο που στήνει η κυβέρνηση για να χτυπήσει τον αγώνα μας, χέρι-χέρι με τις διοικήσεις των σχολών μας και άλλους μηχανισμούς ενάντια στο φοιτητικό κίνημα.

Από τη σημερινή μας κινητοποίηση οι φοιτητές βγαίνουμε κερδισμένοι!

Γιατί ακούστηκε η πραγματική φωνή των φοιτητών, τα αιτήματα που θέλει να "θάψει" η κυβέρνηση. Γιατί με τη συμμετοχή μας απαντήσαμε στις προκλήσεις του Υπουργού παιδείας για "υποκινούμενος" και "παράνομους" αγώνες. Γιατί τα συλλαλητήρια ήταν μόνο η αρχή ενός δίκαιου αγώνα που δεν θα σταματήσει μέχρι να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας στις σπουδές!

Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο το ότι 83 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα ένωσαν τη φωνή τους! Τώρα είναι η ώρα να πάρει ο συντονισμός των φοιτητικών συλλόγων μόνιμα χαρακτηριστικά, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερα τμήματα, σχολές και έτη!

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι! Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

Δημιουργούμε περισσότερες εστίες αντίστασης μέσα σε κάθε σχολή και έτος, γινόμαστε περισσότεροι!

  • Στις 14 Νοέμβρη ενώνουμε τις διεκδικήσεις μας και δίνουμε αγωνιστικό παρών στο δρόμο με τους εργαζόμενους, τα εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα που καλούν στην απεργία!
  • Προχωράμε εκ νέου σε φοιτητικό συλλαλητήριο αν τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή το νέο σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση!
  • Απαντάμε με την οργάνωση του εορτασμού του Πολυτεχνείου στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπλύνει το ΝΑΤΟ, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και να βάλει το λαό μας σε επικίνδυνους σχεδιασμούς.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ ανακοινώνει ότι η 9η Πανελλαδική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκέμβρη! Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να συζητήσουν και να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στη συνάντηση! Για να ισχυροποιηθεί η μοναδική πανελλαδική συσπείρωση φοιτητικών συλλόγων της χώρας μας!

Comments are closed.