Επιτροπή Αττικής Φοιτητών για τις μετεγγραφές

Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές!

Δε θα μας πετάξετε έξω από τις σχολές μας!

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας προχωράνε σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο δικαίωμα μας στη μόρφωση. Κόβουν πάνω από 4.000 αιτήσεις μετεγγραφέντων σε σύνολο 8.000!

Οι 4.000 μετεγγραφέντες που είδαμε την αίτηση μας να απορρίπτεται δεν χάνουμε μόνο το εξάμηνο μας αλλά ουσιαστικά χάνουμε την ευκαιρία να σπουδάσουμε συνολικά. Γιατί είμαστε παιδιά οικογενειών, που λόγων οικονομικών ή άλλων σοβαρών προβλημάτων δεν μπορούμε να σπουδάσουμε μακριά από τον τόπο διαμονής μας τη στιγμή μάλιστα που οι υπάρχουσες εστίας καλύπτουν μόνο 1 στους 10 φοιτητές!!!

Ακόμα όμως και όσοι καταφέραμε να μπούμε μέσα στις σχολές μας, κινδυνεύουμε να χάσουμε το πρώτο εξάμηνο. Και αυτό γιατί οι απαραίτητοι κωδικοί για πάσο, κάρτα σίτισης, δηλώσεις μαθημάτων, βιβλίων κλπ καθυστερούν υπερβολικά να μας δοθούν! Σε ορισμένα τμήματα δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι προθεσμίες καταβολής των δικαιολογητικών ενώ οι δηλώσεις μαθημάτων έχουν ήδη κλείσει! Μάλιστα πέρυσι οι διαδικασίες αυτές ολοκληρώθηκαν μετά τα Χριστούγεννα και σε πολλές σχολές οι δευτεροετείς συμφοιτητές μας ακόμα χρωστάνε τα μαθήματα και τα εργαστήρια του πρώτου έτους ή δεν έχουν προμηθευτεί καν τα βιβλία του 1ου έτους.

Και μάλιστα την ίδια στιγμή η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί όπως λέει «κάναμε ότι μπορούσαμε, δεν έχουμε λεφτά για όλους»!!! Πράγματι για τις ανάγκες μας στη μόρφωση δεν έχουν λεφτά! Αλλά για να δώσουν εκατομμύρια πακέτων, νέες φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω του νέου κρατικού προϋπολογισμού έχουν! Την ίδια στιγμή πετάνε το μπαλάκι στις διοικήσεις οι οποίες με τη σειρά τους μας λένε ότι είμαστε «βάρος για τα οικονομικά του τμήματος», λες και φταίμε εμείς που κυβέρνηση και διοικήσεις, από κοινού, έχουν φτάσει την υποχρηματοδότηση κάτω από το 65%!

Τέρμα πια στην κοροϊδία της κυβέρνησης!

Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των μετεγγραφέντων φοιτητών!

Δε θα ανεχτούμε το 2018 να μας αφαιρούν το δικαίωμα μας στη μόρφωση! Οι φοιτητές έχουμε πείρα. Πέρυσι με τους αγώνες μέσα από τους συλλόγους οι μετεγγραφέντες φοιτητές καταφέραν να εγκριθούν επιπλέον 2000 αιτήσεις!!! Ακόμα σε μια σειρά σχολές εξασφάλισαν ότι κανένας φοιτητής δε θα χάσει το εξάμηνο του!

Καλούμε τους μετεγγραφέντες φοιτητές και σπουδαστές σε κάθε σχολή να οργανώσουν τον αγώνα τους! Να προχωρήσουν μέσα από τους συλλόγους τους στη δημιουργία επιτροπών και να συντονίσουν τον αγώνα τους. Να έρθουν σε επαφή και να μαζικοποιήσουν την επιτροπή μετεγγραφέντων Αττικής.

Καλούμε κάθε φοιτητικό και σπουδαστικό σύλλογο να υιοθετήσει τα αιτήματα των μετεγγραφέντων και να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα μας!

Απαιτούμε :

  • Να εγκριθούν τώρα όλες οι μετεγγραφές.
  • Κανένας φοιτητής να μη χάσει το εξάμηνο του.
  • Να γίνουν αναπληρώσεις των εργαστηρίων που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν οι μετεγγραφέντες.
  • Να ανοίξουν τα απαραίτητα συστήματα ώστε να γίνουν οι δηλώσεις μαθημάτων.
  • Να πάρουν όλοι οι φοιτητές από μετεγγραφή τις φοιτητικές παροχές που δικαιούνται με τη λήψη κωδικών και πάσο, όπως δωρεάν σίτιση-συγγράμματα-αναλώσιμα.
  • Ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών για την διαμονή των μετεγγραφέντων φοιτητών.

 

Δε σκύβουμε το κεφάλι! Προχωράμε σε:

  • Κινητοποιήσεις στη διοίκηση κάθε τμήματος σε όλες τις σχολές!
  • Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 29/11 στις 10:00 πμ!

Comments are closed.