ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ολοκληρώθηκε το μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν από κοινού 25 φοιτητικοί σύλλογοι από τις σχολές της Αθήνας, στα Προπύλαια στις 11:00 πμ.

Οι φοιτητές πίσω από τα πανό των συλλόγων τους έστειλαν αγωνιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι διεκδικούν «Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας – Δουλειά με δικαιώματα» αποδεικνύοντας με τη μαχητική τους παρουσία ότι είναι διατεθειμένοι να φτάσουν τον αγώνα τους μέχρι το τέλος.

Βασικά αιτήματα που προτάσσουν οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών.
  • Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση.
  • Κρατική χρηματοδότηση για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών. Δωρεάν στέγαση – σίτιση – βιβλία – αναλώσιμα – μετακινήσεις για όλους.
  • Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.

Αφού ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση στα Προπύλαια οι φοιτητές πίσω από τα πανό των συλλόγων τους με συνθήματα όπως «Σίτιση – στέγαση – δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελατεία οι φοιτητές» και «Τσίπρα και Γαβρόγλου ακούστε το καλά αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» πραγματοποίησαν πορεία στο Σύνταγμα.

Αντιπροσωπεία των Φοιτητικών Συλλόγων παρέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους στην Βουλή για τους εκπροσώπους των κομμάτων, πλην της φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με τους φοιτητές να δηλώνουν ότι «δεν τελειώνει όμως ο αγώνας μας. Προχωράμε πιο αποφασιστικά και ανανεώνουμε τα επόμενα αγωνιστικά μας ραντεβού με βασικό αυτό στις 14 Νοέμβρη, μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους από όλη τη χώρα.»

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.