Φοιτητικοί Σύλλογοι: Τοπογράφων-Αρχιτεκτονικής-Πολιτικών Μηχανικών- Μεταλλειολόγων-Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, Μαθηματικού-Βιολογικού- Ιστορικού-Αρχαιολογικού-Δασκάλων-ΕΜΜΕ-Οικονομικού ΕΚΠΑ, Χαροκοπείου, Θεατρικών Σπουδών-Φυσικού Πάτρας, Ιστορικού-Αρχαιολογικού-Νηπιαγωγών-ΒΕΤ Ιωαννίνων

Καταγγέλλουμε τις επιθέσεις σε βάρος φοιτητών, μελών της ΚΝΕ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από ομάδα κουκουλοφόρων και κρανοφόρων. Με απρόκλητο και θρασύδειλο τρόπο οργάνωσαν επίθεση με πτυσσόμενα κλομπς και καδρόνια.

Αυτή η επίθεση γίνεται την ώρα που χιλιάδες φοιτητές σε όλη την χώρα οργανώνουν τον αγώνα τους για μόρφωση, δουλειά, ζωή ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που επιτίθεται στα δικαιώματα της νέας γενιάς. Ειδικά φέτος από την αρχή της χρονιάς σε μια σειρά συλλόγους πραγματοποιούνται μαζικές συνελεύσεις, κινητοποιήσεις ζωντανεύουν συλλογικές διαδικασίες στα αμφιθέατρα.

Η στοχοποίηση αγωνιστών αντικειμενικά ωφελεί όσους δεν θέλουν να κουνιέται φύλλο αμφισβήτησης στην κυρίαρχη πολιτική, όσους θέλουν τη νεολαία με σκυμμένο κεφάλι. Παράλληλα, ενέργειες τέτοιων ομάδων αξιοποιούνται από αντιδραστικούς κύκλους που επιθυμούν την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι δυναμώνουμε τον αγώνα μας, τις συλλογικές μας διαδικασίες, τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας ενάντια σε αυτούς που μας τα στερούν και σε όσους με τη στάση τους συκοφαντούν και μπαίνουν εμπόδιο σε αυτόν τον αγώνα.

Comments are closed.