Απόφαση Φοιτητικών Συλλόγων : Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Φιλοσοφικής, Νομικής, Πολιτικής, Μαθηματικού, Αρχιτεκτονικής, ΗΜΜΥ ΕΜΠ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις εργαζομένων, μαθητών και φοιτητών στη Γαλλία ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα τους. Μια πολιτική που έχε τη σφραγίδα της ΕΕ και εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Καταδικάζουμε την άγρια καταστολή των διαδηλωτών με εντολή της γαλλικής κυβέρνησης, την αστυνομοκρατία, την περιστολή των λαϊκών ελευθεριών, τις εκατοντάδες «προληπτικές» συλλήψεις. Καταδικάζουμε την πρωτοφανή βία με αποκορύφωμα τις εικόνες από την γαλλική πόλη Μαντ-λα-Ζολί που δείχνουν συλληφθέντες μαθητές, ακόμα και 12χρονους, μετά από κινητοποίηση, να είναι γονατισμένοι ή με το πρόσωπο στραμμένο στον τοίχο και με τα χέρια στο κεφάλι, περιτριγυρισμένοι από πάνοπλους αστυνομικούς λες και είναι κρατούμενοι σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Οι εικόνες αυτές ξεσκεπάζουν την υποκρισία της ΕΕ περί υπεράσπισης της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας». Σε όλη της Ευρώπη η πολιτική των κυβερνήσεων γίνεται πιο βάρβαρη για τους λαούς και συνοδεύεται με τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή.

Οι εικόνες που βλέπουμε στη Γαλλία έρχονται να συμπληρώσουν τις εικόνες καταστολής των λαϊκών αγώνων στη χώρα μας με ΜΑΤ να επιτίθενται σε μαθητές και φοιτητές όπως έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη, με το χτύπημα του ασύλου, με τα δικαστήρια να βγάζουν παράνομες εννιά στις δέκα απεργίες και ασφαλίτες να παρακολουθούν εργατικά συνέδρια ή να βγάζουν όπλο σε απεργιακή φρουρά.

Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι οι κυβερνήσεις μαζί με την επίθεση στα δικαιώματα μας, στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή, αξιοποιούν τη συκοφάντηση και την καταστολή για να καταπνίξουν κάθε αντίδραση ενάντια στην πολιτική τους!

Καλούμε τους φοιτητές να σταθούν αλληλέγγυοι στους νέους και τους εργαζόμενους της Γαλλίας και να καταδικάσουν τον κρατικό αυταρχισμό.

Comments are closed.