Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον λαό της Βενεζουέλας και καταδικάζει την ωμή επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ και των σύμμαχων κυβερνήσεων που με πραξικοπηματικές ενέργειες προωθούν ως πρόεδρο της χώρας άλλον από αυτόν που εκλέχθηκε από τον λαό. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που δεν καταδικάζει και δε βγάζει τσιμουδιά για το βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ, της ΕΕ που εξαπολύουν στρατιωτικές απειλές και παρεμβάσεις.

Οι ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις και στη Βενεζουέλα όπως και σε πολλά άλλα μέρη της γης γίνονται για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ έναντι αυτών της Ρωσίας και Κίνας, και είναι σε βάρος του λαού της Βενεζουέλας και των άλλων λαών της Λατινικής Αμερικής, συνολικότερα όλων των λαών του κόσμου.

Οι φοιτητές εκφράζουμε την αλληλεγγύη και στήριξή μας προς τον λαό και τη νεολαία της Βενεζουέλας στον αγώνα του ενάντια στις ξένες επεμβάσεις. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στη πολιτική κυβέρνησης –ΕΕ- μονοπωλίων. Ενισχύουμε την αλληλεγγύη και την κοινή μας πάλη με τους άλλους λαούς.

Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα, όπως και σε κάθε χώρα είναι υπόθεση του λαού της.

Comments are closed.