Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Καταγγέλλουμε την αδίστακτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, των ΜΑΤ, που με πρωτοφανή αγριότητα επιτέθηκαν σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές, που βρίσκονταν σε κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μάξιμου. Μάλιστα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης με αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο εκλεγμένος φοιτητής στο ΔΣ του Ιστορικού-Αρχαιολογικού Έρης Γιάννης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θεοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ!

Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία! Αντίθετα αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να τσακίσει τα δικαιώματα μας για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων με κάθε τρόπο! Αυτή είναι η απάντηση της στα δίκαια αιτήματα φοιτητών και εκπαιδευτικών που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Για όποιον δεν τσιμπάει στα παραμύθια και την κοροϊδία της, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακόμα και την ωμή βία και καταστολή.

Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να καταγγείλουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την καταστολή. Να σταθούν αλληλέγγυοι στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές που διεκδικούν τα δικαιώματα τους στη μόρφωση και τη δουλειά κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Απαντάμε στην προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού της κυβέρνησης!

Αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση στην πλατεία Συντάγματος τη Δευτέρα 14/01 στις 15:00 και συμμετέχουμε στη συναυλία των εκπαιδευτικών στα Προπύλαια στις 13:30.

Comments are closed.