Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας! Να μην ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση!

Εκτελεστική Γραμματεία

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες φοιτητές που πίσω από τα πανό των φοιτητικών τους συλλόγων, τη Δευτέρα 14/1 διαδήλωσαν μαχητικά ,στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση! Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές εκπαιδευτικούς που με μαζική απεργία έδωσαν απάντηση στο τσάκισμα των δικαιωμάτων τους και την προσπάθεια καταστολής των αγώνων τους!

Οι μαζικές κινητοποιήσεις μας στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση να μην τολμήσει να ψηφίσει το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση! Αποδεικνύουν ότι δεν τσιμπάμε στα παραμύθια αλλά και την προσπάθεια «αποπροσανατολισμού» που διεξάγει η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα των επιχειρηματικών ομίλων, τις τελευταίες μέρες. Αντίθετα οργανώνουμε πιο μαχητικά τον αγώνα για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νέο νομοσχέδιο συνεχίζει την επίθεση στις σπουδές και το μέλλον μας, με την υποβάθμιση των σπουδών μας, την παγίωση της υποχρηματοδότησης, την ενίσχυση της κατηγοριοποίησης, την αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα μας. Ακριβώς για αυτό επιδιώκει να το φέρει προς ψήφιση μέσα στην εξεταστική, για να αποφύγει μαζικές αντιδράσεις των φοιτητών. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη!

Απαντάμε στην προσπάθεια καταστολής της κυβέρνησης, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών διαδηλωτών, εκπαιδευτικών και φοιτητών! Η επίθεση αυτή δεν είναι τυχαία! Αντίθετα αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να τσακίσει τα δικαιώματα μας για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων με κάθε τρόπο! Αυτή είναι η απάντηση της στα δίκαια αιτήματα φοιτητών και εκπαιδευτικών που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, πτυχίο μοναδική προϋπόθεση για την άσκηση του επαγγέλματος. Για όποιον δεν τσιμπάει στα παραμύθια και την κοροϊδία της, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακόμα και την ωμή βία και καταστολή.

Πιο πολλοί, αποφασισμένοι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας!

Καλούμες τους φοιτητές, μέσα από τους συλλόγους τους , να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο! Με συσκέψεις φοιτητικών συλλόγων, με πρωτοβουλίες ενημέρωσης σε κάθε αμφιθέατρο, με κινητοποιήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μέσα στις σχολές.

Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να απαντήσουν εκ νέου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας όταν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση το νέο νομοσχέδιο!

Comments are closed.