Οι φοιτητές μαζί με τους μικρομεσαίους αγρότες βάζουμε “μπλόκο” στην πολιτική που μας τσακίζει !!

Χαιρετίζουμε το δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα των μνημονίων, της Ε.Ε και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της, που τους ωθούν ακόμα γρηγορότερα, στο ξεκλήρισμα και την φτώχεια.

Οι φτωχοί αγρότες κλιμακώνουν τον δίκαιο αγώνα τους με επίκεντρο το μεγάλο πανθεσσαλικό μπλόκο στη Νίκαια της Λάρισας και τον πανελλαδικό τους συντονισμό με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Τα αιτήματα τους είναι δίκαια διότι αφορούν την ίδια τους την επιβίωση. Το τεράστιο κόστος παραγωγής, οι εξευτελιστικές τιμές που πουλούν οι παραγωγοί τα προϊόντα τους, η εκτεταμένη απληρωσιά από τους εμποροβιομήχανους, οι ολοένα και αυξανόμενες εισφορές και οι κατασχέσεις κατοικιών και χωραφιών, είναι μόνο κάποια από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια τους για το αυτονόητο, δηλαδή να μπορούν να παράγουν στην γη τους.

Οι φοιτητές που προερχόμαστε από αγροτικές και λαϊκές οικογένειες είμαστε στο πλευρό τους!!!

 

Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο. Είναι η πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων, μαζί και του ΣΥΡΙΖΑ, που επιτίθεται σε εμάς και τις οικογένειες μας και ξεκληρίζει τους φτωχούς αγρότες. Είναι οι τράπεζες και οι μεγαλέμποροι που αρπάζουν σπίτια, χωράφια και λαϊκές περιουσίες, που αγοράζουν "τζάμπα" από τους αγρότες και πουλάνε πανάκριβα στους καταναλωτές.

Ιδιαίτερα οι φοιτητές που σπουδάζουμε πάνω στην Αγροτική και Κτηνοτροφική Παραγωγή και βλέπουμε ότι μας περιμένει ένα μέλλον μεταξύ ανασφάλειας και ανεργίας, πρέπει να σταθούμε στο πλάι των μικρομεσαίων αγροτών!

Η αλληλεγγύη μας είναι η καλύτερη απάντηση ενάντια στη βρώμικη επίθεση που δέχονται! Κάθε φορά που κάποιος κινητοποιείται η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της τρέχουν να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν τον αγώνα, να βάλουν τον υπόλοιπο λαό απέναντι!

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών από την κυβέρνηση και τη δικαστική δίωξη εναντίον συνδικαλιστών αγροτών με διαδικασίες εξπρές, χωρίς καν το δικαίωμα να απολογηθούν πριν δικαστούν! Αυτό που φοβούνται είναι η οργάνωση, η συλλογική διεκδίκηση και η κοινή πάλη εργαζομένων, αγροτών μαζί με τους φοιτητές γιατί μπορεί να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική τους.

Ενωμένοι στον αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ παλεύουμε για αξιοποίηση όλου του πλούτου και της αγροτικής παραγωγής ώστε να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας! Στηρίζουμε με όλους τους τρόπους τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς!

Καλούμε κάθε Φοιτητικό-Σπουδαστικό Σύλλογο να στηρίξει με ψηφίσματα και δράσεις τον δίκαιο αγώνα των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων. Συμμετέχουμε στην πορεία των αγροτών με τα τρακτέρ τους την Παρασκευή στην πόλη της Λάρισας και στην σύσκεψη μαζικών φορέων από όλη τη Θεσσαλία το Σάββατο στο μπλόκο της Νκαιας.

Comments are closed.