ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών δηλώνει την αντίθεση του στην επικίνδυνη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ με την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ανάβει το φιτίλι του πολέμου ακόμα περισσότερο στην περιοχή μας και ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για να μπει το ΝΑΤΟ ακόμα περισσότερο στην περιοχή των Βαλκανίων με νέες βάσεις θανάτου.

 

Το ΝΑΤΟ δεν είναι «παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας» όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος διαφημίζουν.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ΝΑΤΟ:

  • όχι μόνο δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια αλλά αντίθετα κάνει το μπαρούτι του πολέμου να μυρίζει ακόμα πιο έντονα.
  • με τους βομβαρδισμούς του διαμέλισε τα Βαλκάνια, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιρακ, Λιβύη, Συρία είναι κάποιες μόνο από τις χώρες που έχει σφαγιάσει!
  • έχει αφήσει τα ματωμένα του ίχνη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, που έχει ξεριζώσει λαούς από τις χώρες τους μόνο παράγοντας μεγαλύτερων κινδύνων είναι για τους λαούς!

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, έχει κάνει τη χώρα μας ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο, έχει δώσει γη και νερό στα γεράκια του πολέμου βάζοντας τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

 

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί συνέχεια της βρώμικης δουλειάς σημαιοφόρου που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις αποστολές του ΝΑΤΟ! Είναι συμφωνία επικίνδυνη για το λαό της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, υπογράφηκε για να ενταχθεί η γειτονική χώρα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να αποδυναμωθεί η επιρροή άλλων ισχυρών κρατών, όπως η Ρωσία και η Κίνα, στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών για τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τους αγωγούς κ.ο.κ. Ανταγωνισμοί που συνδυάζονται με πολεμικές προετοιμασίες, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς. Στο κείμενο της συμφωνίας παραμένουν τα σπέρματα του αλυτρωτισμού περί Μακεδόνα πολίτη, μακεδονικού λαού και μακεδονικής γλώσσας. Αυτές οι διατυπώσεις και αμφισημίες επιλέγονται συνειδητά, με στόχο να συντηρείται ο αλυτρωτισμός, ο εθνικισμός και στις δύο χώρες, ο οποίος είναι "βούτυρο στο ψωμί" όσων θέλουν να διαιρούν τους λαούς, για να περνάνε τα επικίνδυνα σχέδιά τους. Οπωσδήποτε αυτά θα βγουν ξανά στην επιφάνεια, την κατάλληλη στιγμή, που θα επιλέξουν για τα συμφέροντά τους, τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Το «ΟΧΙ» της ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Καμμένου, Λεβέντη και φασιστών της ΧΑ είναι επικίνδυνο και κάλπικο. Συμφωνούν στην ουσία της συμφωνίας που είναι η προώθηση των σχεδίων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη περιοχή και αξιοποιούν το ονοματολογικό καλλιεργώντας ανοχή ή και εκφράζοντας εθνικιστικές, αλυτρωτικές απόψεις όπως με το ανιστόρητο σύνθημα «η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική».

 

Η στάση αυτών των κομμάτων είναι βούτυρο στο ψωμί της Κυβέρνησης που για ακόμα μια φορά προσπαθεί να πλασαριστεί ως δήθεν «προοδευτική δύναμη» που έχει πάρει εργολαβία το ξέπλυμα το αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ.

Όλοι μαζί συμφωνούν:

  • Στη παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια.
  • Να δίνονται 4 δις κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ και την ίδια ώρα να βαφτίζονται ως μη ρεαλιστικές οι άμεσες προσλήψεις 30.000 μονίμων εκπαιδευτικών στα σχολεία.
  • Τρέχουν για να προλάβουν ποιος θα πάρει πρώτος τα συγχαρητήρια της Αμερικανικής Πρεσβείας, ενώ παρακαλάν να γεμίσει με ΝΑΤΟικες βάσεις η χώρα.

 

Απομονώνουμε το φασισμό και τον εθνικισμό από τις σχολές μας! Έξω από τα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές μας οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, τα δισέγγονα του Χίτλερ. Είναι προκλητικό να το παίζουν πατριώτες αυτοί που έχουν για σημαία τους τη σβάστικα των ναζί, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που την περίοδο της γερμανικής κατοχής κατέδιδαν τους Έλληνες πατριώτες που αγωνίζονταν για την λευτεριά.

Την ίδια ώρα που παλεύουμε για τα δικαιώματά μας είναι ανάγκη να αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και την φιλία των λαών.

 

Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργάτες, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους λαούς από την περιοχή των Βαλκανίων. Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά!

 

Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα. Έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια! Έξω οι φασίστες από τα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές μας!

Comments are closed.