ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ – ΣΤΗΡΙΞΗ – ΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρνει νομοσχέδιο προς ψήφιση που δημιουργεί τους «χώρους εποπτευόμενης χρήσης» ναρκωτικών ουσιών. Πρόσκειται για νομοσχέδιο που όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα αλλά σπρώχνει τους χρήστες στο όνομα της μείωσης της βλάβης στην συνέχεια της χρήσης και στη διατήρηση της εξάρτησης.

 

Η κυβέρνηση μαζί με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια» τους κρατικούς φορείς πρόληψης και θεραπείας (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18ΑΝΩ) που τουλάχιστον 3 φορές έχουν κάνει πρόταση για ολοκληρωμένα προγράμματα στον δήμο της Αθήνας. Έχουν αφήσει ανενόχλητους τους εμπόρους ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η απαξίωση και εγκατάλειψη ολόκληρων γειτονιών και πανεπιστημιακών χώρων από το κράτος, η έλλειψη προσωπικού, ο ανεπαρκής φωτισμός κλπ, έστρωσαν τον δρόμο στα διάφορα κυκλώματα να δρουν ανενόχλητα. Οι επιχειρήσεις σκούπα που οργανώνουν-όπως η τελευταία στο πεδίο του Άρεως- δεν λύνει κανένα πρόβλημα αφού ουσιαστικά καταστέλλουν τους χρήστες και όχι τις ουσίες.

 

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ «ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΑ».

Την ίδια ώρα μάλιστα που η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα των στεγνών προγραμμάτων αγγίζει το 70%.

Έχουν αφήσει ανενόχλητους τους εμπόρους ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η απαξίωση και εγκατάλειψη ολόκληρων γειτονιών και πανεπιστημιακών χώρων από το κράτος, η έλλειψη προσωπικού, ο ανεπαρκής φωτισμός κλπ, έστρωσαν τον δρόμο στα διάφορα κυκλώματα να δρουν ανενόχλητα.

Άλλωστε όπως καταγγέλλει και το ίδιο το ΚΕΘΕΑ η λειτουργία τέτοιων χώρων δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα αλλά να ενισχύσει τις πιάτσες και να μειώσει το κίνητρο για θεραπεία..

 

ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ…

 

Μετατρέπουν μέχρι και την ανάγκη αυτών των ανθρώπων για απεξάρτηση σε πεδίο κερδοφορίας. Η απεξάρτηση πλέον περνάει σε εργολάβους και ΜΚΟ διάφορους ενδιαφερόμενους που παίζονται από πίσω μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

 

Την ίδια στιγμή υποβαθμίζουν τα δημόσια προγράμματα που ασχολούνται με την τοξικοεξάρτηση το νομοσχέδιο προβλέπει εργαζόμενους με ημερομηνία λήξης (12 μήνα) που έρχεται να προστεθεί στην ήδη τραγική κατάσταση που υπάρχει με τους αντίστοιχους οικονομικά επιβαρυμένους οργανισμούς

ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!!!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 

• Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στο δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών, των θεραπευτικών κοινοτήτων και των κέντρων πρόληψης με άμεση κρατική χρηματοδότηση ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες. Ανάπτυξη του δικτύου των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων, δωρεάν και χωρίς καμία συμμετοχή ιδιωτών.

• Ενίσχυση του μόνιμου προσωπικού των ιδρυμάτων, χωρίς security και εργολαβίες, την αποκατάσταση του φωτισμού. Αναβάθμιση των ψυχαγωγικών- πολιτιστικών-αθλητικών υποδομών, των χώρων πράσινου των ιδρυμάτων για να αποκτήσουν «ζωή τα ιδρύματα» και εκτός εκπαιδευτικών διαδικασιών, να γίνουν κυψέλες δημιουργίας και δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου των νέων.

• Αναβάθμιση του Πεδίου του Άρεως και της περιοχής. Επαρκής, πλήρης και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να σταματήσουν όλες οι ενέργειες για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση. Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών, επισκευών κ.λπ. Πρόσληψη επαρκούς μόνιμου

προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζονται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη του χώρου. Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας.

• Καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών, με εξοντωτικές ποινές στους εμπόρους.

• Μέτρα για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των προκαταλήψεων.

• Ανάπτυξη προγραμμάτων έγκαιρης παρέμβασης, που στοχεύουν στους νέους που πειραματίζονται με τα ναρκωτικά, αλλά δεν έχουν αναπτύξει ακόμα εξάρτηση από αυτά.

• Δημιουργία Ενιαίου Δημόσιου Πανελλαδικού Φορέα πρόληψης – θεραπείας- κοινωνικής επανένταξης, χωρίς καμία συμμετοχή ιδιωτών.

 

Καλούμε σε κινητοποίηση την Παρασκευή 12:00 στο Υπ. Υγείας για να αποσυρθούν τώρα οι διατάξεις για τους χώρους ελεγχόμενης χρήσης και να παρθούν άμεσα μέτρα για να λυθεί το πρόβλημα

Comments are closed.