Δυναμώνουμε τον αγώνα για να ζούμε οι λαοί ειρηνικά! Χωρίς πολέμους, προσφυγιά και φτώχεια.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, 21η Μάρτη, καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να δυναμώσουν την αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγες, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στους φονιάδες των λαών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καταδικάζοντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μπλέκει το λαό μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Καλούμε κάθε φοιτητή να μην τσιμπήσει στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η «γεωστρατηγική αναβάθμιση» είναι προς το δικό μας συμφέρον. Τίποτα δεν κερδίζει ο λαός και η νεολαία από τη από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς!

Αντίθετα, 4.2 δις ευρώ προορίζονται για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και όχι για τα δικαιώματα μας, την άμυνα της χώρας μας, η χώρα μας μετατρέπεται σε απέραντη ΝΑΤΟική βάση κόντρα στους σχεδιασμούς της Ρωσίας, πρώτος στόχος σε μια γενικευμένη αντιπαράθεση, οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι βάζουν ακόμα πιο βαθειά το χέρι στη μοιρασιά της λείας των πλουτοπαραγωγικών πηγών, στον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς ενέργειας, ολόκληρα πανεπίστημια δεσμεύονται για να κάνουν έρευνα για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και όχι για τις ανάγκες του λαού μας!

Κανένας φοιτητής να μην τσιμπήσει στο ΣΥΡΙΖΑικό ξέπλυμα των φονιάδων των λαών, κανένας να μη δεχτεί ότι «το ΝΑΤΟ μας προστατεύει»! 20 χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία κάθε νέος έχει ευθύνη να μάθει για τα εγκλήματα, τις δολοφονίες, τις ανείπωτες τραγωδίες που διέλυσαν μια ολόκληρη χώρα και που σήμερα συνεχίζονται όπου πατάει η ΝΑΤΟική πολεμική μηχανή, από τη Συρία μέχρι την Ουκρανία!

Άλλωστε οι προκλήσεις της Τουρκικής κυβέρνησης, οι παραβιάσεις πάνω από το Αιγαίο, η μη αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας έχουν γίνει πλέον κανονικότητα με το ΝΑΤΟ να κρατάει στάση Πόντιου Πιλάτου, μέχρι και να συνδιοργανώνει τουρκικές ασκήσεις σε ελληνικό έδαφος!

Καλούμε κάθε φοιτητικό σύλλογο να απομονώσει τους φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες της Χρυσής Αυγής! Να καταδικάσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έχει τεράστιες ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης των μελών της, το νέο ποινικό κώδικά που έρχεται να μειώσει τις ποινές για τα εγκλήματα τους, τη συμφωνία των Πρεσπών που εγείρει αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς, δίνει αέρα στα πανιά των φασιστών, τις άθλιες συνθήκες εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας! Κόντρα στην επικίνδυνη κλιμάκωση των ανταγωνισμών, τα πολεμικά σχέδια οι φοιτητές παλεύουμε μαζί με τους λαούς της περιοχής για να ζήσουμε ειρηνικά, με τον κάθε λαό κυρίαρχο στον τόπο του, χωρίς ξένους και ντόπιους δυνάστες.

Διεκδικούμε:

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από τις σχολές μας. Καμία έρευνα για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς!
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
  • Καμία αλλαγή συνόρων.
  • Να σταματήσουν οι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.
  • Να απομονωθούν οι φασίστες εγκληματίες παντού.
  • Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά του Αιγαίου και μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες τελικού προορισμού τους. Ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για όσο διάστημα φιλοξενούνται στις προσφυγικές δομές με σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους.

 

Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες των φοιτητικών συλλόγων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου, απομόνωσης των φασιστών και καλούμε κάθε φοιτητή να συμμετέχει μαζικά σε αυτές.

Comments are closed.