Κάτω τα χέρια από τη δωρεάν σίτιση των φοιτητών! Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών!

Εκτελεστική Γραμματεία

Με αφορμή την πρόσφατη 90ο σύνοδο των πρυτάνεων κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρυτανικές αρχές σχεδιάζουν ένα ακόμα χτύπημα στα δικαιώματα μας! Θέλουν να μειώσουν τον αριθμό των φοιτητών που έχουν πρόσβαση στη δωρεάν σίτιση και την ίδια στιγμή αυξάνουν τις τιμές των μερίδων σε «πραγματικές επικρατούσες» πράγμα που σημαίνει μέχρι και υπερδιπλασιασμό του κόστους αγοράς για τους φοιτητές που δεν πληρούν τα απαράδεκτα κριτήρια σίτισης!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , με τις πρυτανικές αρχές να αποτελούν τον καλύτερο μαθητή της, θέλει να πετσοκόψει και άλλο τη χρηματοδότηση προς τη φοιτητική μέριμνα ώστε να εξοικονομήσει ζεστό κρατικό χρήμα για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων! Και την ίδια στιγμή να πληρώνουν τα σπασμένα οι φοιτητές που λόγω των πολύ υψηλών κριτηρίων θα πρέπει να χρυσοπληρώνουν για ένα πιάτο φαί, αλλιώς να μην τρώνε.

 

Αυτή είναι η πρόοδος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα! Η «δίκαιη ανάπτυξη» βρίσκει τους φοιτητές το 2019 να μην έχουν πρόσβαση ούτε σε ένα πιάτο φαί την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίνει πακέτα εκατομμυρίων στους επιχειρηματικούς ομίλους, διαγράφει τα χρωστούμενα τους προς το κράτος, μειώνει κι άλλο τους φόρους τους, με fast track διαδικασίες χρηματοδοτεί τα διετή προγράμματα που τους εξασφαλίζουν το αυριανό φτηνό και ευέλικτο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό!

 

Είναι οι ίδιοι που όλα αυτά τα χρόνια υποβαθμίζουν τις φοιτητικές λέσχες, πετσοκόβοντας την κρατική χρηματοδότηση ενώ μετατρέπουν το δικαίωμα των φοιτητών στη δωρεάν σίτιση σε πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους! Η «δημόσια και δωρεάν παιδεία» που τόσο υπερασπίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ως αποτέλεσμα οι εργολάβοι στις λέσχες να μειώνουν τις ποσότητες ανά μερίδα, να μειώνουν το προσωπικό των εργαζόμενων με αποτέλεσμα να στοιβάζονται οι φοιτητές σε ατελείωτες ουρές για να σερβιριστούν αλλά και συνολικά να πέφτει η ποιότητα του φαγητού! Είναι χαρακτηριστικό το ότι η σύνοδος κατέληξε στην πρόταση τα ιδρύματα να φύγουν από κάθε κρατικό έλεγχο στις μπίζνες που ανοίγουν δίνοντας έτσι μεγαλύτερο άσυλο στους μεγαλοεργολάβους να ξεκοκαλίζουν εκατομμύρια στις σχολές! Δεν τους νοιάζουν οι δικές μας ανάγκες αλλά το πώς θα εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους! Αυτή είναι η επιχειρηματική λειτουργία στις σχολές που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαφημίζουν.

 

Δωρεάν σίτιση για όλους!

 

Οι φοιτητές δεν είμαστε πελάτες! Καλούμε κάθε φοιτητικό σύλλογο να μην επιτρέψει το νέο χτύπημα κυβέρνησης-διοικήσεων! Με μαζικές κινητοποιήσεις στις πρυτανικές αρχές να μπλοκάρουμε τα σχέδια τους!

 

Διεκδικούμε:

 

  • Ούτε ευρώ για σίτιση! Δωρεάν σίτιση με την επίδειξη του πάσο.
  • Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους και όχι των ιδιωτών. Έξω οι εργολάβοι από τις εστίες.
  • Αύξηση του προσωπικού των εργαζόμενων στις εστίες και δουλειά με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Καμία αύξηση κριτηρίων, καμία μείωση του αριθμού των φοιτητών που δικαιούνται σίτιση.
  • Πάσο, δωρεάν σίτιση και για τους φοιτητές από κατατακτήριες που στερούνται κάθε φοιτητικής μέριμνας.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών

Comments are closed.