Καμία εμπλοκή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας στην άσκηση Ηνίοχος 2019!

Την 1η Απρίλη ξεκινά στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2019», που διοργανώνεται από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ως η μεγαλύτερη άσκησή της ετησίως και με φιλοδοξία να μετατραπεί στη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Καταδικάζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κλιμακώνει την εμπλοκή του λαού μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την ίδια στιγμή με προκλητικά ψέματα όπως ότι «το ΝΑΤΟ μας προστατεύει» ξεπλένει τους φονιάδες των λαών! Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί μια πρόβα πολέμου καθώς σε αυτή συμμετέχουν κλάδοι όλων των Ενόπλων δυνάμεων ενώ καμία σχέση δεν έχει με την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας!

Ο μόνος που επωφελείται από αυτή είναι οι εγχώριοι επιχειρηματικοί όμιλοι που προετοιμάζονται για το οποιοδήποτε εφιαλτικό- για τους λαούς- σενάριο φέρει το μοίρασμα των αγορών και ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών της ευρύτερης περιοχής. Για μία ακόμη φορά η χώρα μας μετατρέπεται σε στόχο στη γενικευμένη αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ!

Οι φοιτητές στεκόμαστε ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Αγωνιζόμαστε ενάντια στον πόλεμο και απαιτούμε να φύγουν εδώ και τώρα οι βάσεις-σφαγεία του ΝΑΤΟ. Δεν ανεχόμαστε η επιστήμη και η έρευνα να υποτάσσονται στα δολοφονικά σχέδια για τα κέρδη των λίγων. Δεν ανεχόμαστε να δαπανώνται υπέρογκα ποσά για τους πολεμικούς μηχανισμούς την ώρα που τα πανεπιστήμια μας φυτοζωούν, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγουμένων.

Διεκδικούμε:

  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Κανένας φαντάρος εκτός συνόρων.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από τις σχολές μας. Καμία έρευνα για τους Νατοϊκούς εξοπλισμούς!
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
  • Καμία αλλαγή συνόρων.
  • Να σταματήσουν οι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.

Comments are closed.