Κανένας φοιτητής να μη δεχτεί να κάνει πρακτική άσκηση για τους φονιάδες του ΝΑΤΟ

Επιστρέφουμε στους φονιάδες των λαών το κάλεσμα τους για πρακτική άσκηση των φοιτητών στον οργανισμό του ΝΑΤΟ! Καλούμε κάθε φοιτητικό σύλλογο να καταγγείλει ανοιχτά την προσπάθεια να κάνουμε έρευνα για να μπορεί το ΝΑΤΟ να μακελεύει καλύτερα τους λαούς! Καλούμε κάθε φοιτητή να απαντήσει στην «πρόσκληση» καταδικάζοντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο τα ξεπλένει αλλά αναλαμβάνει το ρόλο του προτιμώμενου εταίρου σε αυτά! Να συμμετέχει μαζικά στον αγώνα για να ζούμε οι λαοί ειρηνικά, έξω από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ!

Αποτελεί μεγάλη πρόκληση οι δολοφόνοι των λαών να ζητάνε «νέα μυαλά» για να διεκπεραιώνουν πιο αποτελεσματικά τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς τους! Είναι οι ίδιοι που:

  • έχουν μακελέψει δεκάδες λαούς σε όλη τη γη! Από την Ουκρανία μέχρι τη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, έχουν ανάψει τη φωτιά του πολέμου.
  • έχουν ξεριζώσει εκατομμύρια ανθρώπους από τις χώρες τους, δημιουργώντας προσφυγιά και φτώχεια.
  • απειλούν με γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή μας, συγκεντρώνοντας τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία.
  • Παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην «αλλαγή συνόρων» δημιουργώντας νέους κινδύνους για τους λαούς, όπως συμβαίνει τώρα με το Κόσσοβο κα τη Σερβία.
  • το Ισραήλ, μέλος του ΝΑΤΟ, εγκληματεί συνεχώς ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.

Κανένας φοιτητής να μη τσιμπήσει! Η πρακτική μας άσκηση δε θα συμβάλλει "στην ασφάλεια των χωρών-μελών του NATO", όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα κόμματα που στηρίζουν τους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ!

Για ποια "ασφάλεια των κρατών-μελών" μιλάνε όταν το ΝΑΤΟ :

  • δεν αναγνωρίζει σύνορα μεταξύ των μελών του (π.χ. Ελλάδας – Τουρκίας), θεωρεί το Αιγαίο "κοινό επιχειρησιακό" χώρο, συνδιοργανώνει μέχρι και τουρκικές ασκήσεις που θέτουν σε κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας;
  • μέσω δηλώσεων του Γενικού Γραμματέα του αναγνωρίζει τις τουρκικές αμφισβητήσεις στο Αιγαίο και καλεί τις δυο χώρες "να τα βρούνε", παίζει το ρόλο πόντιου Πιλάτου;
  • Μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει τη χώρα μας σε απέραντη στρατιωτική βάση, κάνοντας τη πρώτο στόχο σε μια πιο γενικευμένη αντιπαράθεση στην ευρύτερη περιοχή;
  • στηρίζει ή ανέχεται πραξικοπήματα (π.χ. στήριξη της χούντας στην Ελλάδα), οργανώνει ανοιχτά ωμές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως τώρα στη Βενεζουέλα ;

Καμία διευκόλυνση – καμία υπηρεσία στους φονιάδες των λαών!

 

Η νεολαία, όπως αγωνίζεται ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας, έτσι δεν ανέχεται η επιστήμη και η έρευνα να υποτάσσονται σε πολεμικά σχέδια! Κανένας νέος να μη δεχτεί να θέσει την επιστήμη, την έρευνα, την εργασία του στην υπηρεσία εγκλημάτων, να δικαιολογεί τις επεμβάσεις, να γίνει συνένοχος!

 

Θέλουμε η επιστήμη και η έρευνα να αξιοποιείται για τις κοινωνικές ανάγκες, για να ανεβαίνει το επίπεδο ζωής του λαού μας, για να γίνεται γέφυρα φιλίας μεταξύ των λαών! Όχι για να φτιάχνουμε "έξυπνες βόμβες", να εφευρίσκουμε προσχήματα για τη σφαγή άλλων λαών, να συγκαλύπτουμε το ρόλο ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως το ΝΑΤΟ!

 

Έξω οι φονιάδες του ΝΑΤΟ από τις σχολές μας

Comments are closed.