Ξεσηκωμός! Όχι στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης! Όχι στην κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων

Καλούμε κάθε φοιτητικό σύλλογο, κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να βάλει μπλόκο στην απαράδεκτη πρόσφατη ανακοίνωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να υλοποιήσει με fast track διαδικασίες, πριν το Πάσχα, στη νομική αναγνώριση των κολλεγίων!

 

Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη! Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση, με τη σφραγίδα της ΕΕ:

  • Δημιουργεί ακόμα περισσότερες κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων που υποβαθμίζουν τα δικαιώματα όλων μας! Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι θέλουν αποφοίτους διετών, τετραετών, πενταετών σπουδών, τώρα και απόφοιτους κολεγίων, που όλοι θα ανταγωνίζονται για μια θέση εργασίας. Αποτέλεσμα είναι οι εργοδότες-επιχειρηματικοί όμιλοι να επιλέγουν τους πιο φθηνούς και καταρτισμένους και να εκβιάζουν την συναίνεση των εργαζομένων στην ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας με τον «μπαμπούλα» της ανεργίας!
  • Ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» για την αναγνώριση και νομιμοποίηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης! Καταργεί στην πράξη το άρθρο 16! Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ παγίωσε την υποχρηματοδότηση, κάνοντας «κανονικότητα» τη μετακύλιση του κόστους σπουδών στις πλάτες των φοιτητών για αναλώσιμα, εξοπλισμό, σημειώσεις, αφού προχώρησε στη γενίκευση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά, αφού ίδρυσε ολόκληρα προπτυχιακά προγράμματα (Φιλοσοφική Σχολή), αλλά και ιδρύματα (Διεθνές Πανεπιστήμιο) με δίδακτρα, τώρα συνεχίζει την επίθεση στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με την αναγνώριση των κολλεγίων!

 

 

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύονται οι προτεραιότητες της κυβέρνησης! Για τα χρόνια δίκαια αιτήματα των φοιτητών στη μόρφωση, τη φοιτητική μέριμνα δεν παίρνουν κανένα μέτρο την ίδια στιγμή που στο άψε σβήσε ικανοποιούν τα θέλω των επιχειρηματικών ομίλων, πριν λίγες μέρες με τη χρηματοδότηση των διετών προγραμμάτων, τώρα με την αναγνώριση των κολλεγίων μόλις σε μερικές μέρες!

Κανένας φοιτητής να μην τσιμπήσει από τις κοκορομαχίες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γύρω από το άρθρο 16!

Και οι δύο θέλουν την παιδεία εμπόρευμα! Η ΝΔ με ευθεία αναθεώρηση του άρθρου 16 και ο ΣΥΡΙΖΑ με καταστρατήγηση του στην πράξη, διατηρώντας στα λόγια την υπεράσπιση του για να μπερδέψει τους φοιτητές, να μην υπάρξουν αντιδράσεις! Αυτή είναι η πρόοδος του ΣΥΡΙΖΑ! Να επιστρέφουμε χρόνια πίσω με το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση να γίνεται δικαίωμα των λίγων!

Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους!

 

Ενιαίο πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο!

 

Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να μην επιτρέψουν το νέο χτύπημα στο δικαίωμα μας στη μόρφωση! Τώρα να συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια, να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις ετών και γενικές συνελεύσεις, να προχωρήσουν οι σύλλογοι σε αποφασιστικές κινητοποιήσεις, αγωνιστικές πρωτοβουλίες!

Comments are closed.