Επιτροπές Αγώνα Παντείου του ΜΑΣ-Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ)

Στις 28 Ιούλη συμπληρώνονται 39 χρόνια από τη δολοφονία της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου, φοιτήτριας της Παντείου, μέλους της ΚΝΕ, από την εργοδοσία της ΕΤΜΑ, την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις έξω από το εργοστάσιο ενάντια στην ανεργία, τις απολύσεις και την ακρίβεια.

Εμπνεόμαστε από το παλικαρίσιο παράδειγμά της, κρατώντας ψηλά τη σημαία του αγώνα.

Τριάντα οκτώ χρόνια μετά και τα οράματα της Σωτηρίας, ο δρόμος που βάδισε, παραμένουν επίκαιρα, είναι οδηγός της πάλης και του αγώνα μας!

Σήμερα,

  • Που η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σφραγίδα της ΕΕ, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης στα δικαιώματα φοιτητών και εργαζόμενων, για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων,
  • Που ενισχύει την καταστολή, διατηρώντας όλο το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως το νόμο ενάντια στην απεργία, εντείνει την ποινικοποίηση των αγώνων , την προσπάθεια σιγής νεκροταφείου μέσα στα πανεπιστήμια με την κατάργηση του ασύλου,

Tιμάμε την Σωτηρία με ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην πολιτική που, όπως τότε έτσι και σήμερα, χτίζει αμύθητα πλούτη και χλιδή για τους λίγους, πατώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολλών.

Tιμάμε τη Σωτηρία δυναμώνοντας ακόμα περισσότερο τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους γονείς μας, δίνοντας σάρκα και οστά στο σύνθημα «φοιτητές- εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά»!

Tιμάμε τη Σωτηρία δίνοντας τη μάχη καθημερινά για να γίνουμε περισσότεροι αυτοί που κατανοούν έχουμε τη δύναμη να κατακτήσουμε τα όνειρα και τις διεκδικήσεις μας, μέσα από τη συλλογική οργανωμένη πάλη, ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων – ΕΕ που υπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μέσα από τον κοινό αγώνα εργατών, φοιτητών, μαθητών, όλου του λαού.

Συνεχίζουμε στα βήματα της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Η θυσία της Σωτηρίας δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης, της οργάνωσης των φοιτητών πλάι σε συμπόρευση με το εργατικό ταξικό κίνημα.

Για να βρει δικαίωση η θυσία της Σωτηρίας. Οργανώνουμε την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή!

Όλοι στην εκδήλωση τιμής και μνήμης την Πέμπτη 25 Ιούλη και ώρα 07:30 μμ, έξω από την ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Άννης)

Comments are closed.