Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές! Κανένας φοιτητής έξω από τις σχολές!

Χιλιάδες είναι και φέτος οι φοιτητές φτωχών λαϊκών οικογενειών που διεκδικούν τη μετεγγραφή τους γιατί δυσκολεύονται να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους τη στιγμή που οι υπάρχουσες εστίες καλύπτουν μόνο 1 στους 10 φοιτητές!

Οι φοιτητές αυτοί ήρθαν αντιμέτωποι με μια εκρηκτική κατάσταση: η διαδικασία των αιτήσεων άνοιξε μέρες μετά την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, οι διοικήσεις των Τμημάτων τους κλείνουν την πόρτα, τους αποκλείουν από μαθήματα και εργαστήρια έως ότου να πραγματοποιηθεί η μετεγγραφή τους, δεν έχουν πρόσβαση σε πάσο, σίτιση, συγγράμματα.

Κυβέρνηση ΝΔ, Υπουργείο και Διοικήσεις Ιδρυμάτων τους χαρακτηρίζουν «κόστος» για τα Τμήματα! Ετοιμάζονται μάλιστα να αυστηροποιήσουν τους όρους μετεγγραφής! Δε θα τους περάσει! Την στιγμή που η υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων παραμένει, την ώρα που υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και εργαστήρια και τα Tμήματα καλούν τους φοιτητές να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για εξοπλισμούς, λένε ότι οι μετεγγραφέντες φοιτητές αποτελούν «βάρος»!

Η κυβέρνηση ΝΔ να βρει τα χρήματα από τα δισεκατομμύρια που δίνει κάθε χρόνο για νατοϊκούς εξοπλισμούς, από τα ζεστά αναπτυξιακά πακέτα που δίνει σε επιχειρηματικούς ομίλους, από τα δισεκατομμύρια που ξοδεύει στην ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, από τα αποθεματικά των σχολών μας που ήταν δανεικά και αγύριστα!

Οι φοιτητές έχουμε πείρα!

Κάθε χρόνο με τον αγώνα μας μέσα από τους συλλόγους και τις επιτροπές τους καταφέρνουμε να εγκριθούν περισσότερες μετέγγραφες, εξασφαλίζουμε ότι κανένας δεν θα χάσει εργαστήριο, μάθημα, εξάμηνο σε μια σειρά από σχολές.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ τους μετεγγραφέντες φοιτητές και σπουδαστές σε κάθε σχολή να οργανώσουν τον αγώνα τους! Να προχωρήσουν μέσα από τους συλλόγους τους στη δημιουργία επιτροπών και να συντονίσουν τη δράση τους, να διαμορφώσουν κοινά αιτήματα.

Στηρίζουμε τους μετεγγραφέντες μέσα από τους Συλλόγους μας! Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας μέσα από τα φοιτητικά όργανα!

 

Απαιτούμε :

  • Να εγκριθούν τώρα όλες οι μετεγγραφές. Να λυθεί ΤΩΡΑ το ζήτημα με τους φοιτητές που αιτούνται μετεγγραφής από τα νέα Τμήματα των «πανεπιστημιοποιήσεων», των συγχωνεύσεων, των αλλαγών. Να μην πληρώσουν οι φοιτητές τους δικούς τους σχεδιασμούς!
  • Κανένας φοιτητής να μη χάσει το εξάμηνο του.
  • Να παρακολουθούν όλοι οι υπό μετεγγραφή φοιτητές κανονικά τα μαθήματα και εργαστήρια.
  • Να ανοίξουν τα απαραίτητα συστήματα ώστε να γίνουν οι δηλώσεις μαθημάτων.
  • Να πάρουν όλοι οι φοιτητές από μετεγγραφή τις φοιτητικές παροχές που δικαιούνται με τη λήψη κωδικών και πάσο, όπως δωρεάν σίτιση-συγγράμματα-αναλώσιμα.
  • Ανέγερση νέων εστιών στην ευθύνη του κράτους, εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών της φοιτητικής μέριμνας.

 

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 24/10 ΣΤΟ Υπ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Comments are closed.